Kronprinsparet vil bygge ny villa på Skaugum

Se bilder av tegningene her

Kronprinsparet har søkt om tillatelse til å sette opp nytt hus på Skaugum.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Søknaden om å få bygge boligen kom inn til Asker kommune fredag, skriver Budstikka .

Slottet opplyser til lokalavisen at formålet er å gjenoppbygge en utleiebolig på tomten som brant i fjor .

Ifølge søknaden ønsker kronprinsparet å bygge en bolig med et bruksareal på 216 kvadratmeter. I første etasje planlegger de å ha kjøkken, stue/spisestue og bibliotek, i tillegg til bad og vaskerom. I andre etasje er det bad, fire soverom og en loftstue.

SE BILDER: Slik vil de ha det

Boligen skal bygges av Follohus på Ski. Selskapet opplyser at det nye huset vil ligne det som lå der før, og at det skal bygges «litt i sveitserstil». De skriver at de håper på rask behandling av søknaden.

Riksantikvaren støtter

På Asker og Bærum kommune sine hjemmesider ligger alle dokumentene, deriblant et brev fra Riksantikvaren som mener at byggeforslaget vil tilføre stedet gode kvaliteter «med sin rolige, tilpassede karakter basert på tradisjonell byggeskikk». Riksantikvaren gir derfor sin tilslutning til søknaden.

Det var 23. desember 2012 at den gamle gårdsbestyrerboligen på Skaugum brant. Boligen lå 100 meter unna kronprinsparets egen bolig, og den nye boligen skal bygges på samme sted.

NABOGÅRD: Brann i nabogården til Skaugum i Asker lille julaften i fjor. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX


Halvparten av bygningen ble helt ødelagt av flammene. Det tok et par timers tid å få slukket brannen, men det skal aldri ha vært fare for at brannen skulle spre seg til hovedbygningen på Skaugum der kronprinsparet bor. Det var 100 meter mellom de to bygningene.

Kronprinsfamilien var ikke hjemme da brannen brøt ut.

(VG og NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder