GIKK SORT: Det ble oppstandelser blant TV-seerne da det oppsto tekniske feil under sendingen av «I kveld med Ylvis». Foto: VIDAR SELAND/LESERBILDET

Ylvis rammet av tekniske problemer

Den tekniske feilen oppsto på grunn av teknisk trøbbel i TV-bussen. Mediesjef i TVNorge orker ikke tenke på hva feilen kan ha kostet dem.

 • Sofia Storhaug

Artikkelen er over seks år gammel

TVNorge fikk store problemer da de tirsdag kveld hadde sesongpremiere på talkshow-programmet «I kveld med Ylvis». Ylvis-brødrene har i forkant av showet gjort internasjonal suksess med musikkvideoen «The Fox».

Sendingen i kveld var avbrutt i hele 5.16 minutter, og den tekniske feilen skyldtes problemer i TV-bussen, der showet blir klippet sammen og sendt på TV.

De tekniske problemene skapte twitterstorm, og i løpet av de fem minuttene TV-stasjonen gikk i svart, twitret flere sin frustrasjon.

«Va nesten på gråten når TVNorge hadde teknisk feil under «I kveld med Ylvis», twitret én

«Tok lang tid før jeg faktisk skjønte at det var teknisk feil på TVNorge, trodde bare det var en del av «Ikveld med Ylvis» twitret en annen.

GIKK SVART: Under premieren i kveld av «I kveld med Ylvis» på TV Norge gikk skjermen svart. Foto: Frode Hansen


Hanne McBride, mediesjef i TVNorge pustet nesten ikke da de ble utsatt for de tekniske problemene.

- Jeg pustet ikke mens det pågikk, det var en teknisk feil i bussen, showet spilles inn litt før det går på lufta, så det vi opplevde var en teknisk feil i avspillingen.

Mediesjefen orker ikke tenke på hva de tekniske problemene under kveldens sending av «I kveld med Ylvis» kan ha kostet dem.

- Hva tror du dette kan ha kostet dere av seertall og reklameinntekter?

- Nei, det orker jeg ikke å tenke på. Det er veldig vanskelig å si. Jeg håper folk har vært tålmodige, og at de fikk med seg showet tross den trøblete starten. Jeg sitter på Twitter nå, og ser at folk har twitret som gale.

- Er du nervøs for at dere kan ha mistet seertall?

- Noe annet ville vært idiotisk. Jeg er nervøs for at det kan ha kostet oss seere, men håper at de som har gledet seg til showet, orket å vente.

Hva gjorde dere for å rette opp i feilen?

- Vi jobbet på spreng, det var høy puls i bussen for å si det sånn, sier hun.

I skrivende stund har nærmere 15 millioner sett den Stargate-produserte internettsensasjonen «The Fox». Musikkvideoen er allerede omtalt over hele verden, deriblant USA Today, The Hollywood Reporter og Billboard.com.

Brødreparet nærmest drukner i henvendelser, alt fra tilbud om platekontrakter til intervjuforespørsler. Sist påmeldt i intervju-køen er «The Ellen DeGeneres Show». Likevel har brødrene bestemt seg for å holde seg hjemme.

Mer om

 1. Ylvis

Flere artikler

 1. Ylvis satte seerrekord

 2. Ylvis skal gjeste «The Ellen DeGeneres Show»: - Vi er glade for at vi klarte å lage plass i timeplanen

 3. Ylvis' nye musikkvideo ble hacket

 4. Jojo-tall for «Ylvis»

 5. Ylvis-brødrene overstrømmes av «ekstreme tilbud»

Fra andre aviser

 1. Rekordtall for Ylvis-TV

  Aftenposten
 2. Rekordtall for Ylvis

  Bergens Tidende
 3. Ylvis: - Vi liker at ting går galt!

  Aftenposten
 4. Ylvis gjester The Ellen DeGeneres Show

  Fædrelandsvennen
 5. Ylvis har flere musikkvideoer på lager

  Bergens Tidende
 6. Her er Ylvis på Jimmy Fallon

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder