GOD STEMNING: Chris O'Neill festet natt til fredag på Sturehof sammen med sine svenske og amerikanske venner. Foto: Stefan Jerrevång/AFTONBLADET

Her fester Chris O'Neill og prins Carl Philip

Norske Kathrine Fredriksen var også med

STOCKHOLM (VG Nett/Aftonbladet) Sent torsdag kveld startet bryllupsfestlighetene for prinsesse Madeleines forlovede og bror.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Om kun to dager er det klart for det store kongelige bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill.

Torsdag var det Sveriges nasjonaldag, og den ble avsluttet med en real fest på Stureplan i Stockholm.

Paret hadde nemlig leid en egen del av nattklubben Sturehof i sentrum av hovedstaden, for å holde en privat fest med sine nærmeste venner svenske og amerikanske, skriver Aftonbladet.

VGTV: Dette mener svenskene om Maddes forlovede

SAMTALER: Her er Chris O'Neill i en ivrig samtale med venner. Foto: AFTONBLADET


Prins Carl Philip og hans kjæreste Sofia ankom festlighetene klokken 22.30, og en halv time senere kom O'Neill.

Det skal ha vært god stemning da en av kveldens hovedpersoner ankom lokalet, med flere klemmer og livlig prat.

Blant kveldens gjester var også norske Kathrine Fredriksen. På bildet av prins Carl Philip kan man se Fredriksen nede i venstre hjørne, kledd i hvitt.

Fredriksen er invitert fordi hun er venn av brudgommen og hans mor. De to familiene har vært omgangsvenner i cirka seks år. De møttes via felles kjente i New York og treffes regelmessig.

PÅ PLASS: Ved midnatt var Carl Philip den eneste fra den svenske kongefamilien på festen. Hekt til venstre i bildet i hvitt kan man se norske Kathrine Fredriksen som også er invitert til bryllupet. foto: MAGNUS SANDBERG/ AFTONBLADET


Ved midnatt hadde ikke prinsesse Madeleine dukket opp på festen.

- Glede og minner

Tidligere på dagen feiret kongefamilien den svenske nasjonaldagen på Skansen, og Chris O'Neill fikk være med i kongelige kortesje for første gang.

Kongen holdt en rørende tale for folket hvor han hadde et klart fokus på kjærligheten og datterens forestående bryllup.

- At vår datter gifter seg fyller oss med glede og minner. Glede over at du har funnet kjærligheten og noen å bygge din fremtid med, og minnene fra alt vi har fått oppleve med deg fra de første blikkene og den første latteren til den du er i dag.

I KONGELIG KORTESJE FOR FØRSTE GANG: Det vordende brudeparet prinsesse Madeleine og Chris O'Neill. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix


Kjenner ikke Chris

Svenskene har gitt utrykk for at de synes de vet lite om Maddes forlovede. Likevel gir også uttrykk for de at de er glade på Madeleines vegne, for at hun har funnet ny lykke etter det dramatiske bruddet med Jonas Bergström.

- Stemningen er preget av en voksende forventning. Jeg merker at folk blir mer og mer interessert i takt med at media skriver mer og den store dagen nærmer seg, sier kongehusekspert i Aftonbladet, Jenny Alexandersson til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder