KRANGLER: Enken til Robin Williams, Susan Schneider, krangler med hans barn om arven. Her er Schneider med den avdøde skuespilleren og hans datter Zelda Williams. Foto: Katy Winn,

Robin Williams' etterlatte krangler om arven

Familien til avdøde Robin Williams må møte i retten etter bitter strid om arveoppgjøret.

Ida Christine Johannessen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Robin Williams' enke, Susan Schneider, er i krangel med den avdøde skuespillerens tre barn om arven Williams etterlot seg, melder nyhetsbyrået AP.

Nå har konflikten blitt så tilspisset at familien må møte i retten. Schneider har også tidligere anmeldt et forhold der hun påstår at noen tok seg inn i hennes hus etter Williams' død og tok noen av skuespillerens eiendeler.

Williams barn, Zak (31), Zelda (25) og Cody (23) mener dette er løgn og at Schneider ignorer skuespillerens testamente og prøver å forandre det til å gangne hennes interesser. De mener at Schneider går altfor langt når det gjelder hva hun har rett til å kreve. Hun har blant annet forsøkt å endre på betydningen av «smykker» - hvor alt ifølge testamentet skal gå til barna. Her mener Schneider at dette ikke inkluderer Williams' klokkesamling.
Schneider selv har ikke kommentert dette, men hennes advokat, James Wagstaffe, sier at hans klient ønsket veiledning fra retten til å bestemme meningen bak bestemte begrep i testamentet.

- Williams ville vært knust

FAMILIEKJÆR: Robin Williams satte familien høyt. Her sammen med sin andre kone Marsha og barna Cody og Zelda. Foto: Vince Bucci,

Kilder nære barna har fortalt TMZ at Schneider nektet barna å komme inn i huset etter Williams' død, og at før Williams møtte Schneider skal han ha vært veldig klar i sitt testamente på at barna skulle arve alle hans personlige effekter fra filmkarrieren. Dette inkludere blant annet Oscar-statuetten han mottok for rollen i «Good Will Hunting», actionfigurer, grafiske romaner, teatermasker og andre minneverdige gjenstander.
Schneider skal ha erkjent at hun ikke har rett på eiendeler som er knyttet til ektemannens skuespillerkarriere, men hun krever blant annet smokingen han brukte i deres bryllup og andre småting.

Kilder som skal ha stått Robin Williams nær forteller til TMZ at skuespilleren ville bli utrolig lei seg for at dette ikke kan ordnes privat i familien.
Fans fra hele verden var i stor sorg da Robin Williams tok sitt eget liv 11. august 2014. Den folkekjære skuespilleren og komikeren etterlot seg kona og tre barn. Williams hadde også vært gift to ganger tidligere. Først med Valeri Velardi som han fikk sønnen Zak med, og deretter Zelda og Codys mor, Marsha Garces.
Robin Williams var åpen om sine narkotika- og alkoholproblemer, og var frivillig på rehabiliteringssenter flere ganger. Senere kom det også frem av Williams led av Parkinsons. Familien og venner var i denne kampen den viktigste ressursen for Williams.

– De forsto, og de støttet meg og ønsket meg velkommen hjem. Du setter enda større pris på dem etter det jeg har vært gjennom, for du vet at du ikke er alene. I 20 år var jeg edru alene. Nå kan jeg dele følelsene mine med andre, fortalte han i et intervju med VG i 2006.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder