VAR IKKE EDRU: Atle Antonsen innrømmer at han hadde drukket da han sendte sms-ene til Ørjan Burøe (innfelt). Foto:Mattis Sandblad og Krister Sørbø,VG

Antonsen gir vin skylden for Burøe-hetsen

– Jeg må legge litt skyld på en hvitvin som heter «Chill out», sier Antonsen i radioprogrammet «Misjonen».

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tidligere i sommer ble komikermiljøet i Norge diskutert i de fleste medier, spesielt Atle Antonsen etter at han sendte sjikanerende meldinger til komikerkollega Ørjan Burøe på SMS.

I meldingene kom Antonsen blant annet med drapstrusler til Burøe.

«Leste siste sak med deg nå etter å ha sett Finn-reklamen med deg og kona. Om det er det siste jeg gjør så kommer jeg til å forsøke å drepe deg neste gang vi møtes. Du blir faen meg verre og verre. Ses.», sto det i den første meldingen Burøe mottok.

Les også: Tommy Steine om Antonsen-angrep: – Overhodet ikke humor

Foto:,

Totalt sendte Antonsen 25 meldinger, som Burøe postet i et blogginnlegg.

Antonsen sendte en e-post til VG, hvor han bekreftet at det var han som sto bak tekstmeldingene til Burøe, og hvor han også fortalte at han beklaget.

Var ikke edru

Under sesongpremieren av P4-programmet «Misjonen», som Antonsen leder sammen med Johan Golden, skyller Antonsen nå delvis på alkoholen.

– Jeg tok en master i å drite meg ut.

– Jeg kan ikke ta hele skylden selv, jeg må legge litt skyld på en hvitvin som heter «Chill out», sier han.

Har du lest? Eks-komiker om humormiljøet: – Ikke veldig varmt og inkluderende

Spøker om navnet

Nå spøker Antonsen om at han skal saksøke produsentene bak vinen, og mener at vinets navn er misvisende.

– Den er av typen papp. Men den er ikke mye chill-out, den er «fuck-off». Du blir så lite chill av den hvitvinen, at den må aldri benyttes til ren komfort. Jeg vet ikke hva de har puttet inn i den, men jeg skal i hvert fall saksøke dem for et ganske stort beløp.

Kommentar: «Komikerkuker»

Det var i begynnelsen av juli at Antonsen sendte en lang rekke meldinger til Ørjan Burøe. En opprørt Burøe valgte senere å fortelle om meldingene på bloggen sin, «Drapstrusler uten smileys». Bakgrunnen for utskjellingen er, slik Burøe tolker det, at kollegaen synes det er forkastelig at Burøe og kona er med i en reklame hvor parets sønn også figurerer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder