Dette kostet P3-festen lisensbetalerne

Her er bursdagsregningen: 215.469 kroner

Etter 20 år på lufta feiret NRK P3 seg selv med kjendisspekket bursdagsfest på Seeds i Oslo. Nå er regningen offentliggjort.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den viser at radiokanalen brukte 215.469 lisenskroner på den mye omtalte bursdagsfeiringen.

VG har fått hele regningen tilsendt fra NRK etter å ha bedt om innsyn i festutgiftene.

Nesten halvparten av totalsummen gikk med til reise og opphold for 32 medarbeidere fra NRKs Tyholt-avdeling i Trondheim (99.234 kroner).

To andre store utgiftsposter er leie av lokalet (23.500 kroner) og honorar og reise til festens innleide band (24.500 kroner).

250 gjester var på festen sist fredag - deriblant tidligere P3-ansatte som Thomas Numme, Anne Lindmo og Atle Antonsen.

FESTUTGIFTER: Her er hele regningen for P3s 20-årsjubileum på Seeds i Oslo sist fredag. Både nåværende og tidligere P3-ansatte var invitert.

- Ikke så mye fest og moro

Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiets, Øyvind Korsberg, har tidligere gått hardt ut mot NRK-lisensen.

Han er også kritisk til pengebruken på radiokanalens 20- årsjubileum.

- Jeg synes avgjort at det er i overkant av hva man bør tillate seg. Nå skjønner jeg at det er et behov for å markere hva P3 har gjort og holdt på med i ti år.

- Men det kan hende at NRKs fremtid blir knappere rent økonomisk med en ny regjering. Da blir det ikke så mye fest og moro, sier Korsberg til VG.

HAR DU TIPS OM ANDRE NRK-UTGIFTER? KONTAKT VGs JOURNALIST HER!

Frp-politikeren ønsker ikke å utdype hvordan han mener NRK må kutte i budsjettet under en blåblå-regjering.

KRITISK TIL NRKS PENGEBRUK: Frps stortingsrepresentant Øyvind Korsberg. Foto: KNUT ERIK KNUDSEN

- Det må vi komme tilbake til etter hvert. Men de bruker lisensbetalernes penger, og da bør det meste gå til å produsere TV og radio, sier Korsberg.

- Og da får de ikke lov til å feire seg selv?

- Joda, det kan de selvfølgelig få lov til å gjøre. Men 215.000 kroner et betydelig beløp, og de bør være mer forsiktig med slike kostnader, sier han.

Redaktør for NRK P3, Tone Donald, sier at statskanalen er svært påpasselig når det kommer til utgifter vedrørende slike firmafester.

- I år har vi valgt å kutte julebord og kanalsamlingen til fordel for P3s 20-årsfeiring. Vi har omprioritert pengebruken. Disse utgiftene kommer heller ikke fra programbudsjettene, sier Donald.

Selv er hun enig med Korsberg om at lisenspengene først og fremst skal gå til programsatsinger innenfor TV og radio - og ikke til fest og moro for de ansatte.

- En fest som dette gjør vi en sjelden gang. Men ettersom vi ikke skal ha julebord og kanalsamling i år, så blir kostnadene til slike fester lavere enn det vanligvis bruker å være, sier Donald.

Hva mener du om utgiftene til P3 sitt 20-årsjubileum? Diskuter i kommentarfeltet under!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder