GIR OPP: Nettsjef Sindre Østgård i NRK har mistet troen på prosjektet dit.no. Foto: TROND SOLBERG

NRK trekker seg fra trafikkportal

NRK trekker seg fra arbeidet med den planlage trafikkportalen Dit.no.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Trafikkportalen har vært et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen, Ruter, Trafikanten og NRK. Målet har vært lage den mest komplette trafikktjenesten i Norge. Nå velger NRK å trekke seg helt ut av prosjektet, skriver Dagens Næringsliv.

Avgjørelsen kommer etter at NRK og samarbeidspartnerne har jobbet med portalen i tre år.

Portalen er blitt en rød klut for den kommersielle delen av mediebransjen. Aktører som VG og TV 2 har fryktet at NRK, med sine årlige lisensinntekter på fem milliarder, vil ødelegge konkurransen i mediemarkedet dersom de fikk fritt spillerom til å utvikle gratistjenester.

I regjeringsplattformen for Solberg-regjeringen kom det også et klart signal. Der heter det at de vil: «Begrense NRKs mulighet til å bruke sin robuste økonomi til å svekke frie institusjoners aktivitetsgrunnlag.» De lover også å «legge fram en stortingsmelding om NRK-lisens og alternative betalingsordninger.

NRKs begrunnelse for at de nå gir seg er at den teknologiske utviklingen har endret seg.

- Det er summen av forhold som har ført oss til beslutningen om å trekke oss ut av den rollen vi har hatt: Tidsaspekt, kompleksitet og ressurser, sier Sindre Østgård, sjef for Nye Medier i NRK til NRK.

Ifølge Østgård har publikums brukeratferd og utviklingen av teknologi og kompleksitet rundt slike tjenester endret seg dramatisk i løpet av de årene som er gått siden prosjektet ble satt i gang.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder