YouTube-stjerne tar pause etter skandalevideo

Etter massiv kritikk sier YouTube-stjernen Logan Paul at han skal stoppe med å legge ut videoer «for nå», og sier han skal bruke tiden til å tenke seg om.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tidligere denne uken måtte Yotube-stjernen Logan Paul ut med en offentlig unnskyldning etter at han filmet og publiserte en video av en person som hadde begått selvmord i Japan.

Onsdag gikk Paul ut på Twitter og kunngjorde at han trekker seg tilbake fra videobloggingen – for nå, melder nyhetsbyrået AP.

Paul skriver på Twitter at han skal ta seg tid til å reflektere:

Ifølge AP pågår det en underskriftskampanje på nett, signert av over 125.000 personer, for å få Paul til å slette youtube-kanalen.

Videoopptaket ble gjort i Aokigahara i Japan, som er kjent som «den japanske selvmordsskogen».

Publiseringen av videoen, som ble sett over seks millioner ganger før den ble slettet, skapte en storm av negative reaksjoner på sosiale medier.

Logan Paul hevdet i sin beklagelse at han la ut videoen i et forsøk på å skape oppmerksomhet om mental helse, selvmord og depresjon.

Se Logan Pauls beklagelse her:

Massiv kritikk

I beklagelsen skrev han også at han ikke har greid å leve opp til det ansvaret han har som følge av de mange menneskene som følger ham på YouTube.

Paul hadde over 15 millioner abonnenter på kanalen.

Flere kjente personer som har mistet nære slektninger som følge av selvmord, har også gått ut og reagert kraftig på videoen.

Fikk du med deg denne? Norske YouTube-stjerner møtes i retten fredag

Profilerte personer som har kommet med direkte kritikk av Paul er blant andre Game of Thrones-skuespiller Sophie Turner og Breaking Bad-skuespiller Aaron Paul.

Sjekk denne: YouTube-stjerne (10) fikk platekontrakt med Cowell

Refs fra YouTube

Flere personer har i etterkant av Pauls beklagelse kommentert at den ikke var tilstrekkelig, og kalt den respektløs.

YouTube skal ha sendt Paul en advarsel i etterkant av publiseringen, og kommenterer videoen i en uttalelse, ifølge AP:

«Våre tanker går til familien til personen som er vist i videoen. YouTube forbyr voldelig innhold vist på en sjokkerende, oppsiktsvekkende eller respektløs måte», skriver selskapet.

Husker du? YouTube-duo kjørte 48 timers livesending

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder