PÅ HVER SIN SIDE: Prinsesse Madeleine står sin storebror svært nært. Kanskje er det nettopp derfor hun har bestemt seg for å akseptere hans kjære Sofia Hellqvist. Foto: Getty Images/All Over Press / AFP

Endelig er Madeleine og Sofia venninner

- Nå viser de samhold utad, sier kongeekspert

Prinsesse Madeleine (30) og brorens kjæreste Sofia Hellqvist (27) oppfører seg for første gang som nære venninner.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det tok sin tid før den tidligere «Paradise Hotel»-deltageren Sofia Hellqvist klarte å bli akseptert av prins Carl Philips lillesøster Madeleine.

Smilte og lo
Siden Carl Philip og Sofia ble et par i 2010, skrev mediene om en isfront mellom prinsens nye kjæreste og Madde, som angivelig ikke snakket til Sofia i det hele tatt. Nå er det liten tvil om at Sofia er tatt inn i varmen hos den svenske kongefamilien - faktisk ser det for første gang ut til at hun og Madeleine kommer godt overens, skriver Aftonbladet.

KONGELIGEK KJÆRESTER: Chris O'Neill og Sofia Hellqvist kom sammen til prinsesse Estelles dåp. Foto: AFP

I helgen tok kronprinsesse Victoria og prins Daniel med både Madeleine, Chris, Carl Philip og Sofia på konsert med sine kjærester, og Madeleine og Sofia smilte, lo og spøkte med hverandre som gamle venninner. Nå mener Aftonbladets hoffreporter Jenny Alexandersson at stridsøksen endelig er begravet.

- De har en godt forhold nå, sier Alexandersson.

Kongeekspert Kjell Arne Totland gledet seg også over å se de tre søsknene med sine respektive kjære på konsert sammen.

- Det er hyggelig å se at Madeleine og Sofia har funnet tonen etterhvert, og at de nå viser seg sammen, sier Totland.

- Annerledes bakgrunn
Jenny Alexandersson forteller videre at hun ikke er overrasket på at Madeleine brukte lang tid på å finne tonen med Sofia.

- Carl Philips ekskjæreste Emma Pernald var en av Maddes beste venninner, og de var sammen i over ti år. Derfor var det nok ikke så lett for Madeleine å akseptere en helt ny jente i gjengen sier Alexandersson.

Kjell Arne Totland mener dessuten Sofias bakgrunn som glamourmodell og reality-deltager var vanskelig å svelge for Madeleine.

- Sofia har en svært annerledes bakgrunn enn Madde og hennes venninner, men nå viser de alle samhold utad. Det er viktig, ikke minst fordi det stadig kommer nærmest hatske angrep på Sofia og hennes fortid i kommentarfeltene i svenske medier. Men prins Carl Philip har bestemt seg: det er Sofia han vil ha! Og da er det godt å ha sine søskens støtte, forklarer Totland.

ISFRONT? Det er blant annet dette bildet fra Monaco som skulle vise at Madde ikke brydde seg særlig mye om Sofia. Foto: Kristofer Sandberg Foto:

Strebet ikke
Isfronten mellom Madde og Sofia ble særlig et stort tema under fyrstebryllupet i Monaco. Da virket det som om Madde unngikk å bli fotografert sammen med Sofia. Til sammenligning kom de to sammen til Madeleines 30-årslag, som kronprinsesse Victoria arrangerte.

De to har dessuten blitt sett flere ganger sammen under Maddes Stockholm-besøk den siste tiden, blant annet på stedet hvor de først skal ha skværet opp - in-restauranten Riche.

Sofia skal imidlertid ikke ha strebet etter å vinne Maddes gunst, men i stedet fokusert på forholdet til broren. Dermed har Madeleine i likhet med resten av den svenske kongefamilien måttet akseptere prins Carl Philips kjæreste.

Derfor tror også Jenny Alexandersson at det blir prins Carl Philip som forlover seg først.

- De er et mer etablert par. Dessuten har det svenske folket fått se mye til Sofia, mens de ikke har blitt helt kjent med Chris enda, sier hun.

Alexandersson får støtte av Kjell Arne Totland.

- Jeg tror også det snart kan komme en ny kongelig forlovelse i Stockholm, mellom Carl Philip og Sofia. Hvis de to turtelduene ikke allerede er hemmelig forlovet da, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder