GIR ETT INTERVJU: Elin Nordegren (30) verner om privatlivet og sier hun bare gir ett intervju i forbindelse med skilsmissen fra Tiger Woods (34) Foto: AP

GIR ETT INTERVJU: Elin Nordegren (30) verner om privatlivet og sier hun bare gir ett intervju i forbindelse med skilsmissen fra Tiger Woods (34) Foto: AP

Tigers kone snakker ut om skilsmissen

Elin Nordegren: - Jeg har vært gjennom sjokk og sinne

(VG Nett) Elin Nordegren (30) bryter stillheten og snakker nå ut om det kontroversielle bruddet med golfstjernen Tiger Woods (34).

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Nordegren har ikke uttalt seg til noen medier på ni måneder. Men i et intervju med amerikanske People Magazine, som kommer i stativene fredag, tar hun bladet fra munnen.

- Et helvete

- Det har vært et helvete. Jeg har vært gjennom perioder med både vantro og sjokk, sinne og sorg over tapet av familien jeg så gjerne ville holde sammen for barnas skyld, sier hun til bladet, som Peoples nettsider gir et utdrag fra.

Nordegrens skilsmisse fra golfstjernen er gjort offisiell. Da paret offentliggjorde skilsmissen tidligere denne uken, skrev de i kunngjøringen at det er viktig for dem å verne om privatlivet fremover.

Men nå er det altså på tide å snakke for den svenskfødte kvinnen, som på tross av ektemannens svik føler seg sterkere enn noensinne.

- Jeg tror på meg selv og mine beslutninger, sier tobarnsmoren som for tiden studerer psykologi, en utdannelse hun håper å fullføre.

Les også: Nå er de skilt

SNAKKER UT: Elin Nordegren (30) gir et eksklusivt intervju til People. Foto: People Magazine

Også en rekke andre medier har fått tak i bladet før lansering, deriblant The Insider. Det eksklusive intervjuet er av det ganske omfattende slaget.

Bladet besøkte Nordegren fire ganger og snakket med henne i til sammen 19 timer. Noen av spørsmålene skal Nordegren ha valgt å svare på skriftlig, siden hun følte det var lettere å formulere seg på den måten.

30-åringen delte også private bilder og var åpen om den følelsesmessige berg-og dalbanen hun har vært igjennom det siste året. Hun snakket også om hva fremtiden vil bringe for seg selv og barna, Sam (3) og Charlie (1).

- Min umiddelbare plan for barna og meg selv er å prøve å tilpasse oss den nye situasjonen. Jeg skal fortsette å gå på forelesninger, men hovedfokuset vil fortsatt være å prøve å lindre sårene.

Mistet hår og kilo

Nordegren innrømmer angivelig i bladintervjuet at den enorme påkjenningen førte til hårtap og at hun mistet flere kilo. Hun forklarer også at hun følte seg veldig ydmyket.

- Jeg følte meg så dum da den ene saken etter den andre ble avslørt, og tenkte at hvordan kunne jeg unngå å vite om dette? Ordet svik er ikke sterkt nok, lyder det fran 30-åringen.

Skilsmissen kommer ikke som noen bombe. Det har vært klart i mange måneder at bruddet var uunngåelig. En bombe var det derimot da golfesset, som alltid har vært betraktet som en stødig familiefar, ble avslørt i utroskap ved at den ene elskerinnen etter den andre sto fram like før jul.

- Tror på kjærligheten

Intervjuet er det første - og ifølge henne selv - det eneste hun vil gi. Nordegren ønsker å holde privatlivet for seg selv.

Detaljene rundt skilsmisseoppgjøret som ble offentliggjort tidligere denne uken er ikke kjent.

- Penger gjør deg ikke lykkelig, men jeg skal være ærlig og si at de er med på å gjøre det hele lettere, sier Nordegren som tror det blir lenge til hun kommer til å date en ny mann.

- Men jeg tror fortsatt på kjærligheten, fordi jeg har opplevd den, forklarer hun.

Nordegren bekrefter også at hun forsøkte å gi ekteskapet en sjanse på tross av alt som hadde skjedd. Men det var nytteløst.

- Uten tillit og kjærlighet, går det ikke, sier hun.

- Latterlig

Nordegren beskriver ryktene om at hun skal ha forårsaket Tigers bilkrasj før jul ved å gå løs på ham med en golfkølle, som «helt latterlige».

- Det var aldri noe vold i vår familie, presiserer den svenske 30-åringen.

Til tross for de dramatiske avsløringen rundt ektemannens eskapader, presiserer Nordegren at hun føler seg privilegert over å ha fått være vitne til Woods' suksess på golfbanen.

- Jeg ønsker ham alt godt i fremtiden, både privat og som idrettsmann. Jeg vet at han vil bli husket som tidenes beste golfer, og det fortjener han.

Ukjent oppgjør

Paret skal ha hatt en ekteskapskontrakt, som skal ha blitt reforhandlet i kjølvannet av skandalen. Nordegren har tilbrakt mye tid i hjemlandet Sverige etter bruddet, og hun har også kjøpt seg hus der.

Nordegren sier til People at hun planlegger å bli værende i Florida, men at hun er glad hun har økonomi som gjør at hun kan besøke hjemlandet hyppig.

FORHOLDET TOK SLUTT: Skilsmissen mellom Tiger Woods (34) og Elin Nordegren (30) ble gjort offentlig tidligere denne uken. Foto: AFP

Hvordan omsorgen for barna skal deles, er uvisst, men amerikanske medier melder at eksparet trolig har inngått en avtale om felles omsorg.

Tiger tok flere måneders pause fra golfen og sjekket også inn på en klinikk for sex-avhengige, men han er nå tilbake for fullt på golfarenaen.

Golfstjernen har offentlig beklaget at han har sviktet familien sin.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder