Bruno Ganz fra «Der Untergang» spiller i Hans Petter Molands nye film

«HITLER» TIL NORGE: Bruno Ganz (71), som gestaltet Adolf Hitler med uhyggelig innlevelse og skremmende likhet i filmen «Undergangen» fra 2004, skal spille i Hans Petter Molands nye film «Kraftidioten». Foto: SANDREW METRONOME NORGE

Hitler-stjerne i norsk film

Regissør Hans Petter Molands (57) nye film «Kraftidioten» får stjernespekket rolleliste. I tillegg til Stellan Skarsgård og Pål Sverre «Thor Heyerdahl» Hagen møter vi sveitsiske Bruno Ganz (71), som spilte Adolf Hitler i «Der Untergang» fra 2004.

  • Jon H. Rydne

Artikkelen er over syv år gammel

Dette er andre filmen der Moland samarbeider med manusforfatter Kim Fupz Aakesson.

«Kraftidioten» handler om brøytebilsjåføren Nils, 45 år gammel, som har ansvar for å holde fylkesveien over Valdresflya fri for snø om vinteren. Han spilles av Stellan Skarsgård.

Hvilken rolle Bruno Ganz skal spille, er ennå ikke kjent. Han har en imponerende karriere bak seg, og har spilt under regissører som Francis Ford Coppola, Wim Wenders og Werner Herzog.

Det store gjennombruddet kom nok allikevel i 2004, da Ganz portretterte den nedbrutte og syke Adolf Hitlers siste dager i bunkeren i Berlin, som endte med at han og Eva Braun tok sine liv 30. april 1945.

Filmen ble Oscar-nominert.

«Kraftidioten»s handling foregår på norsk høyfjell:

«Brøytebilsjåføren Nils har nylig blitt valgt til «årets innbygger» på Beitostølen, ser frem til pensjonsalder og barnebarn og lever et bekymringsløst liv, helt til han mottar telefon om at hans sønn er død av en overdose. Sorgen over tapet av sønnen forvandles til mørke hevntanker, og plutselig befinner Nils seg midt i en narkokrig der Greven og hans menn kjemper mot albansk mafia,» kan vi lese i pressemeldingen fra produsenten Paradox.

Flere artikler

  1. Skarsgård til VG: - Vi kan alle bli drapsmenn

  2. «Kraftidioten» klar for hovedprogrammet i Berlin

  3. - Anders er veldig flink til å kysse!

  4. Pluss content

    «Kraftidioten» - bak kulissene

  5. Liam Neeson med sandwich-spøk på «norsk» film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder