POPULÆRE: Bill Gates, Michelle og Barack Obama er de tre personene vi beundrer mest. Foto: Pa Photos/AP/NTB scanpix

Undersøkelse: Disse beundrer vi mest

Michelle Obama er kvinnen vi beundrer mest i verden, mens Bill Gates fortsatt er mannen flest beundrer.

Det kommer frem det internasjonale analyseselskapet YouGovs årlige undersøkelse. I år har 42.000 personer fra 41 forskjellige land deltatt i undersøkelsen.

Med en score på 9,6 er Bill Gates personen vi beundrer mest. Bak ham følger Barack Obama med 9,2 og Michelle Obama med en score på 8,8.

Deretter et det et lite hopp ned til Oprah Winfrey (6,9), Angelina Jolie (6,8), dronning Elisabeth (5,9) og Jackie Chan (5,7).

Les også: Disse kjendisene har tjent mest det siste året

Listene er for øvrig delt opp: én liste for menn og én liste for kvinner.

Gates har ifølge selskapet toppet herrenes liste alle årene den er laget, mens Angelina Jolie falt fra første til tredjeplass blant kvinnene i år.

Blant de nordmennene som har vært med i undersøkelsen er det Obama-paret som kommer best ut, foran Dalai Lama, Angela Merkel, Malala Yousafzai, Bill Gates og Jens Stoltenberg.

Stoltenberg er eneste nordmann på listen.

På verdensbasis ligger president Donald Trump på en 14. plass, men han er langt mer populær både blant nordmennene og ikke minst amerikanerne.

Les også: Taylor Swift på listen over verdens mest innflytelsesrike personer

Blant de spurte i Norge er Trump nummer syv på listen, mens i USA er det kun Barack Obama og hans kone Michelle som beundres mer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder