Johansen-farvel med samme låt som Madrugada-Burås

SOFIENBERG KIRKE (VG) Da en fullsatt kirke tok et siste farvel med Per Eirik Johansen var «Many Rivers To Cross» av Jimmy Cliff det siste innslaget - samme låt ble brukt i vennen Robert Burås' begravelse.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Klokken 14 fredag formiddag tok familie, venner og kollegaer farvel med tidligere musiker, platedirektør og manager Per Eirik Johansen som døde forrige onsdag.

Sofienberg kirke var helt fullsatt og flere av Norges mest kjente artister sto under seremonien.

KONDOLANSE-PROTOKOLL: Skriv en siste hilsen til Per Eirik Johansen her

«Many Rivers To Cross» av reggaeartisten Jimmy Cliff var den siste låten som ble spilt under seremonien da Johansens kiste ble båret ut. Det er den samme sangen som ble spilt til slutt i begravelsen til Robert Burås - som var gitarist i Madrugada og døde sommeren 2007.

- Burås ble begravet fra den samme kirken, og han var en av Per Eirik Johansens aller nærmeste venner, sier VGs musikkjournalist Thomas Talseth.

Musikalske innslag

Seremonien, som var ferdig like etter klokken 15, hadde flere ulike innslag - der i blant sang Sivert Høyem «I've Been Meaning To Sing You The Song», Jarle Bernhoft sang «Don't Let Me Og», Mannskoret sang Michael Krohn sin låt «Fritt liv» og Truls Heggero fremførte «In This Room».

- Seremonien var fin og veldig i Per Eiriks ånd, og veldig rørende. Det er tydelig at denne mannen betydde mye for mange. Musikkbransjen vil bli et fattigere sted etter hans bortgang, sier Bjørn Rogstad, som i sin tid overtok direktørstolen i EMI etter Johansen, til VG etter bisettelsen er over.

Også Svein Berge, bandmedlem i Röyksopp, synes begravelsen var i Johansens ånd.

- Jeg opplevde begravelsen som veldig fin. Det er vanskelig å sette ord på opplevelsen, men den var Per Eirik verdig. Oppmøtet og den salige blandingen av mennesker bevitner hvilken kraft han var, sier han til VG.

Før seremonien startet hadde flere av gjestene allerede ankommet kirken, en av dem er Frederic Hauge, leder av miljøstiftelsen Bellona.

- Jeg har rett og slett mistet en av mine aller beste venner. Jeg har kjent Per Eirik veldig lenge. Han ga så enormt mye, og han turte å leve ut drømmene sine. Jeg har lært mye av ham, sier Hauge til VG.

BISATT: Per Eirik Johansen, er på et bilde fra 2002. Foto: TERJE BRINGEDAL/VG


- En stor inspirasjon

Johansen var sentral i suksessen til Lene Marlin.

- Han var en fantastisk bra mann som forandret mange liv. Per Eirik har betydd enormt mye for meg, sier hun til VG.

Han spilte også en stor rolle i Sondre Lerches karriere.

- Det er vanskelig å oppsummere Per Eirik, men jeg vil minnes han som en fantastisk person og han var til stor inspirasjon.

- Dette er forbandet trist, det må det være lov å si. Han var en fyr som ga selvtillit, beskyttet og begeistret, sier Lerche.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder