SANG I BEGRAVELSEN: Artisten Chris Medina deltok i Monica Iselin Didriksens (18) begravelse i Bergen onsdag formiddag. Foto: VG/Privat

Chris Medina hedret Utøya-offeret Monica (18) med sang

(VG Nett) Den amerikanske popartisten reiste til Bergen for å følge terror-offeret Monica Iselin Didriksen til graven med den siste sangen hun hørte før hun dro til Utøya.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Jenta fra Sund utenfor Bergen var et av ofrene etter Utøya-massakren 22. juli. I dag ble hun gravlagt fra en fullsatt Fana kirke, med statsminister Jens Stoltenberg til stede.

Den amerikanske popartisten Chris Medina, som trollbandt TV-seerne i «American Idol» tidligere i år, var også en av gjestene.

Siste sang

Han fremførte låten «What are words» for å hylle den unge politikeren som ble offer for massemorderen Anders Behring Breiviks massakre 22. juli.

Ifølge Bergensavisen var det hennes familie som hadde fått artisten til å komme til Bergen.

- Like før Monica dro til Utøya satt hun på rommet sitt og hørte på «What are words». Hun var spesielt glad i den teksten, sa sokneprest Gunnar Nesse.

- Dette var den siste sangen familien hørte sammen før hun reiste, skriver Bergensavisen.

Aktiv jente

Monica Iselin Didriksen skulle begynne i tredje klasse på Bergen Katedralskole til høsten, og var aktiv i svømmemiljøet og i livredningsklubben i hjemkommunen, skriver NRK Hordaland på sine nettsider.

- Hun var et fyrverkeri av en jente. Mye ville hun rekke og aktivitetene sto i kø, sa sogneprest Gunnar Nesse i kirken, ifølge NRK.

«What are words», som Medina sang i begravelsen var opprinnelig skrevet til hans forlovede Juliana Ramos som fikk en alvorlig hjerneskade etter en bilulykke i 2009. Hun overlevde, men havnet i rullestol. Låten ble en stor hit i flere land, og toppet VG-listen.

Tidligere i sommer spilte Chris Medina på VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplasse i Oslo og i Bergen.

VGTV: Se klipp fra Medinas opptreden i Oslo her

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder