SANG I BEGRAVELSEN: Artisten Chris Medina deltok i Monica Iselin Didriksens (18) begravelse i Bergen onsdag formiddag. Foto: VG/Privat

Chris Medina hedret Utøya-offeret Monica (18) med sang

(VG Nett) Den amerikanske popartisten reiste til Bergen for å følge terror-offeret Monica Iselin Didriksen til graven med den siste sangen hun hørte før hun dro til Utøya.

Jenta fra Sund utenfor Bergen var et av ofrene etter Utøya-massakren 22. juli. I dag ble hun gravlagt fra en fullsatt Fana kirke, med statsminister Jens Stoltenberg til stede.

Den amerikanske popartisten Chris Medina, som trollbandt TV-seerne i «American Idol» tidligere i år, var også en av gjestene.

Siste sang

Han fremførte låten «What are words» for å hylle den unge politikeren som ble offer for massemorderen Anders Behring Breiviks massakre 22. juli.

Ifølge Bergensavisen var det hennes familie som hadde fått artisten til å komme til Bergen.

- Like før Monica dro til Utøya satt hun på rommet sitt og hørte på «What are words». Hun var spesielt glad i den teksten, sa sokneprest Gunnar Nesse.

- Dette var den siste sangen familien hørte sammen før hun reiste, skriver Bergensavisen.

Aktiv jente

Monica Iselin Didriksen skulle begynne i tredje klasse på Bergen Katedralskole til høsten, og var aktiv i svømmemiljøet og i livredningsklubben i hjemkommunen, skriver NRK Hordaland på sine nettsider.

- Hun var et fyrverkeri av en jente. Mye ville hun rekke og aktivitetene sto i kø, sa sogneprest Gunnar Nesse i kirken, ifølge NRK.

«What are words», som Medina sang i begravelsen var opprinnelig skrevet til hans forlovede Juliana Ramos som fikk en alvorlig hjerneskade etter en bilulykke i 2009. Hun overlevde, men havnet i rullestol. Låten ble en stor hit i flere land, og toppet VG-listen.

Tidligere i sommer spilte Chris Medina på VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplasse i Oslo og i Bergen.

VGTV: Se klipp fra Medinas opptreden i Oslo her

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder