Eksklusiv musikkpremiere: King Calling - «Shadow Throne»

Idol-Eirik: Hardrock-fans vil sette pris på denne sangen

VGs musikkanmelder Stein Østbø mener Idol-artisten Eirik Søfteland (24) endelig viser frem sitt sanne jeg.

  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over syv år gammel

Før kveldens Idol-finale har Eirik Søfteland og bandet hans King Calling verdenspremiere på musikkvideoen til låten «Shadow Throne».

24-åringen har på kort tid rukket å bli en storfavoritt i Idol. Han er ikke redd for å miste stemmer selv om låten ikke er kommersiell.

- Det er en hardrocklåt, og selv om den ikke er veldig kommersiell, håper jeg også at de som hører på pop vil like den. Selv synes jeg den er fengende. Norge har jo mange hardrock-fans, så de vil nok sette pris på denne, sier han og føyer til:

- Jeg er ikke redd for at denne sangen vil påvirke utfallet i kveld. De som har stemt meg frem vet hvem jeg er og hva jeg står for. Jeg er allsidig, og hardrock er bare en del av det jeg holder på med, forteller Søfteland til VG.

- Pløyer ikke ny mark

FORNØYD: VGs musikkanmelder er fornøyd med Eiriks nye heavy-metal-låt, og mener sangen inneholder både fengende og tunge riff. Foto: VG


VGs musikkanmelder Stein Østbø er godt fornøyd med Eiriks sjangervalg.

- Dette er jo Eiriks sanne jeg. Det er en hardrockvokalist han egentlig er. Denne låten glir rett inn i en «hårete» metaltradisjon fra 80-tallet, «hair-metal» om du vil, da band som Def Leppard, Whitesnake og TNT regjerte, sier han og legger til:

- Låten pløyer ikke ny mark, men inneholder både catchy, tunge riff og klassisk heavy-vokal fra Eirik.

Vil hjelpe andre

Eirik skrev tekst til låten for ett år siden. Den handler om å tro på seg selv.

- Låten handler om å komme ut av sin egen skygge. Det er ikke alle som tør å ta det steget og jeg synes det er fint at jeg gjennom denne sangen kan hjelpe og støtte folk som ikke har så god selvtillit.

- Har du noen gang opplevd å ikke tro på deg selv?

- Jeg har ikke det, men det går jo selvfølgelig litt opp og ned, - som for oss alle. Men jeg ble i alle fall inspirert og bevisst på hva jeg ville etter jeg hadde skrevet låten.

Mer om

  1. Idol

Flere artikler

  1. Eirik henger ikke med hodet etter tapet

  2. Astrid Sugaren: Brukte låtskriving som terapi

  3. Finalelåtene «lekket» ut på iTunes

  4. Eirik tapte finalen - topper iTunes

  5. Ingvar vil bryte «Idol»-forbannelsen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder