FÅR STORJOBB: Espen Sandberg og Joachim Rønning ble nominert tiL Oscar Kon-Tiki. Nå skal de regissere storfilmen «Pirates of the Caribbean». Foto: ANDREAS IHLEBÆK/VG

«Kon-Tiki»-regissørene lager Pirates of the Caribbean

Trakk seg fra «Beatles» for å gjøre storfilmen

Forrige film spilte inn 6,1 milliarder på verdensbasis

Joachim Rønning og Espen Sandberg som regisserte Kon-Tiki, skal lage den neste Pirates of the Caribbean-filmen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Filmen skal etter planen ha premiere 10. juli 2015, skriver den velrennomerte bransjenettsiden Deadline.com som bringer nyheten eksklusivt

Siste: Regissørene bekrefter nyheten overfor VG i formiddag.

Også flere tungvektere i bransjen meldte om nyheten i dag tidlig, blant andre Hollywood Reporter og Variety. Sistnevnte tar et visst forbehold og skriver at Disney og regissørduoen er i «de siste forhandlinger» om jobben.

Nyheten kommer på regissør Joachim Rønnings 41-årsdag.

Variety spekulerer i at en av grunnene til at Sandefjord-duoen fikk jobben var at «Kon-Tiki» foregikk til sjøs..

Den femte Pirates of the Caribbean-filmen har premiere 10. juli 2015, og som vanlig er det Johnny Depp som skal spille hovedrollen.

JACK SPARROW: Det blir naturligvis Johnny Depp som skal spille hovedrollen som sjørøverkapteinen Jack Sparrow i filmen.


Den norske filmskaperduoen skal ha blitt foretrukket framfor regissører som Fredrik Bond som imponerte produsent Jerry Bruckheimer med filmen «The Necessary Death of Charlie Countryman», og Rupert Sanders som regisserte «Snow White and the Huntsman».

«Kon-Tiki» ble nominert til Oscar, og fikk mye oppmerksomhet i USA.

De to skulle opprinnelige regissere filmatiseringen av Lars Saabye Christensens «Beatles». Tidligere denne måneden kunne VG avsløre at de to måtte trekke seg som regissører, men at de fortsatt er med på produsentsiden av «Beatles».

Den gang bekreftet Joachim Rønning overfor VG at de har blitt kontaktet angående «Pirates of the Caribbean».

De skulle opprinnelig også regissere Hollywood-filmen «Spectral», men avtalen uløp.

I fjor høst tok det tradisjonsrike Hollywood-bransjebladet Variety med de to regissørene på sin liste over ti regissører man må følge med på.

Den første Pirates of the Caribbean-filmen kom i 2003, og ble kronet med terningkast seks i VG.

Neste film kom i 2006 og fikk terningkast fem her i avisen. Året etter var det klart for nok en film, «Pirates of the Caribbean - At Worlds End», som ble belønnet med terningkast fire. I 2011 kom den fjerde og hittil siste filmen, som fikk terningkast tre i VG.

Filmene har vært milliardmaskiner. Den originale filmen fra 2003 spilte inn nærmere fire milliarder kroner på kino verden over, ifølge Box Office Mojo.

Millardmaskin

Den andre filmen, «Dead Man's Chest», ble en kjempesuksess kommersielt, med en kinoomsetning på over seks milliarder kroner etter dagens dollarkurs.

Siden har det gått noe nedover I USA. Film nummer fire fra 2011 hadde et produksjonsbudsjett på 250 millioner kroner, men spilte «bare» inn 1,4 milliarder i USA. Samtidig var den svært populær utenlands, hvor den spilte inn hele 4,7 milliarder. Det gjør den til den mest innbringende filmen utenfor USA, ifølge tallene fra Box Office Mojo.

br>

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder