HÅRFIN: Nicki Minaj er kjent for å bruke oppsiktsvekkende parykker. Her under en opptret i New York i 2011. Foto: AP

Nicki Minaj saksøkt for 180 mill. kroner etter hårtvist

Den tidligere «American Idol»-dommeren og rapperen blir beskyldt for å ha stjålet parykk-designet til sin tidligere hårstylist.

  • André Haugen

Artikkelen er over seks år gammel

Stylisten, Terrence Davidson, tok ut søksmål mot Minaj på fredag. Grunnlaget skal være at hun ikke bare stjal parykk-designet hans, men også hindret stylisten i å skape et reality-program de to skulle samarbeide om.

Davidson begynte å jobbe for Minaj i januar 2010. Jobben hans var å lage parykker som hun skulle bruke på scenen under opptredener.

31 år gamle Nicki Minaj, som egentlig heter Onika Maraj, har etter hvert blitt like kjent for sin meget personlige stil, som for sine ferdigheter som rapper.

Nå har hun begynt å selge parykker, som Davidson hevder er basert på hans design, fra sin egen nettside.

- Nicki Minaj nyter enorm suksess og tjener godt på Terrences kreative ekspertise. Han har rett til å delta i den suksessen, sier stylistens advokat, Christopher Chestnut, i et intervju med CNN .

Mens Davidson og Minaj jobbet sammen diskuterte de to mulighetene for å skape et reality-program.

Men Davidson hevder at Minaj og hennes manager sluttet å snakke om samarbeidsmulighetene fra 2012, og at de to jobbet aktivt for å holde Davidson utenfor.

- På overflaten kan det kanskje se ut som Terrence Davidson bare saksøker for noen parykker, men man må se det i kontekst. Hår er en milliardindustri. Dette er eklektiske, dekadente og kreative parykker, sier Chestnut.

CNN har forsøkt å få en kommentar fra Nicki Minaj og hennes medarbeidere uten å lykkes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder