Se den elleville «Sherlock»-parodien

Bjarte Tjøstheim og Vidar Magnussen i Underholdningsavdelingen på NRK er begge fans av BBC-serien «Sherlock». Da de innså likheten valgte de å lage en parodi.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg sitter ved siden av Bjarte, dag ut og dag inn, på kontoret, og etter hvert fant jeg ut at han ligner litt på Watson i serien, sier Vidar Magnussen til VG.

Tanken ble til en sketsj i det de to gikk ned i sminkerommet, og prøvde parykker for likheten var visstnok slående. I parodien har Sherlock (Vidar) og Watson (Bjarte) et kjærlighetsforhold, og det er ikke tilfeldig.

- For mange år siden var jeg med i et radioteater på BBC, «Doctor Who», og det var samme person som har skrevet «Sherlock». Der fikk jeg jobbe med en gjeng flinke folk, men alle var absolutt homofile, og da tenkte jeg at det er noe med den serien. De hadde klart å få frem platonisk, mannlig kjærlighet - vi bare tok det litt lenger i vår sketsj, sier Magnussen.

Hva synes du om likheten? Si din mening i kommentarfeltet under!

TRO KOPI: Vidar Magnussen i rollen som Sherlock Holmes og Bjarte Tjøstheim i rollen som Dr. Watson (bildet til venstre) er skremmende lik BBC-seriens Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) og Dr. Holmes (Martin Freeman). Foto: Hartswood Films/BBC/VG


Det er ikke kun i denne sketsjen at de to fra NRK-serien «Underholdningsavdelingen» viser kjærlighet overfor hverandre.

- Jeg og Vidar har alltid en greie i våre sketsjer. Enten så kysser vi eller så slåss vi. Vi prøver alltid å få til en av delene, sier Tjøstheim.

Sammen med brødrene Tore og Steinar Sagen har Bjarte Tjøstheim hatt stor suksess med radioprogrammet «Radioresepsjonen» på NRK P3.

Det er Magnussen som har skrevet sketsjen, og han synes selv at de har klart å få frem morsomme ting fra serien.

- I serien så er det to personer som snakker helt uforståelig med hverandre. De skjønner ikke hva de selv sier og gjør, men de gjør det allikevel. Det gjør vi også. Og så har vi alltid lurt på hvordan vi kan få «autocorrect» til å bli morsomt på TV. Det fikset grafikerne, sier han.

BBC-serien «Sherlock» er inne i sin tredje sesong, og den ble vist på NRK i januar.

«Underholdningsavdelingen» vises lørdager kl 20.55.

Etter at VG ringte Bjarte Tjøstheim tvitret komikeren denne meldingen:

BREIKING NJUS! Sketsj type #Sherlock blir å se på #VG.no om få såkalte strakser. #Underholdningsavdelingen pic.twitter.com/S6ZwQl3Q1F
— Bjarte Tjøstheim (@BjarteTjostheim) 13. mars 2014

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder