GRØSSERFORFATTER: Amerikanske Stephen Edwin King (69) poserer for fotografene under lanseringen av «Doctor Sleep», en oppfølger til «The Shining» i Paris 2013. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP

Skrekk-kongen Stephen King hyller norsk regissør

Norske André Øvredal (43) skrekk-debuterer i Hollywood og får ros av selveste Stephen King (69).

  • Malene Emilie Rustad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Ondskapens hotell»-forfatteren har sett skrekkfilmen «The Autopsy of Jane Doe» og hyller den på Twitter. Han sammenligner filmen med den kanadiske filmregissøren David Cronenberg og oppfordrer publikum til å se den, men ikke alene. Det må sies å være en anbefaling fra den gamle mesteren.

André Øvredal ble gjort oppmerksom på hyllesten da «The Conjuring»-produsenten James Wan retweetet Stephen King sin tweet. Øvredal opplevde det hele som surrealistisk.

– Det er helt ubegripelig. Selveste grøsserkongen Stephen King skriver om filmen på Twitter. Jeg har lest alle klassikerne og er stor fan. Dette er uvirkelig, sier en sjokkert Øvredal.

Det var Filmweb som først omtalte saken.

Les også: André Øvredal «Trolljegerne» blir amerikansk.

Stephen King har skrevet over 50 romaner og har fått de mest kjente grøsserne filmatisert. Blant annet klassikere som «Carrie», «Mørke krefter» og «Drømmejegerne». King er fortsatt en aktiv skribent og ga ut oppfølgeren til «Ondskapens hotell» i 2013 kalt «Doctor Stange».

Se Tweet under:

«Into the Wild»-skuespiller Emile Hirsch, Brian Cox og Ophelia Lovibond har hovedrollene i skrekkfilmen.

Selv er Øvredal spent på om folk liker filmen. Den har nemlig premiere i morgen.

Les filmanmeldelsen her: En grufull godbit.

Den norske regissøren har tidligere fått internasjonal oppmerksomhet for prisvinnende «Trolljegeren» med Otto Jespersen i hovedrollen.

«The Autopsy of Jane Doe» har fått streng aldersgrense med begrunnelsen: Skrekkeffekter og skildringer av drap og blodige lik gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Flere prosjekter gående: André Øvredal lager film om Roald Amundsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder