GRUNN TIL Å FEIRE: Else Kåss Furuseth er populær. Det viser også inntektene. Foto: JANNE MØLLER-HANSEN Foto: ,

Knall fortjeneste for Else Kåss Furuseth

Sitter igjen med fem hundre kroner for hver 1000-lapp hun tjener

Else Kåss Furuseth (35) er blitt en av Norges mest etterspurte komikere og TV-personligheter. Hennes økende popularitet kan også leses ut av regnskapene – på tre år har hun bygget opp en cashbeholdning på 5,6 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det viser regnskapene til selskapet Else Kåss Furuseth AS som ble opprettet på tampen av 2011.

Metoden til TV 2-profilen, kjent fra blant annet «Det er lov å være blid med Else», er like enkel som den er effektiv:

** Bokfør, men ikke utbetal påløpt lønn. I dette tilfellet er det snakk om 684.000 kroner som er holdt tilbake.

** Ikke ta ut utbytte, men sett av overskuddet i sin helhet til å styrke egenkapitalen og bankkontoen.

SE VGTV:– Bolla varmer veldig!

Resultatet er slående.

I 2012 var det bokført en cashbeholdning på 1,3 millioner. Året etter kunne selskapet vise til 3,5 millioner på kontoen. Ved utgangen av 2014 kunne Koss Furuseth konstatere at hun i praksis disponerte 5,6 millioner.

Les også:Så mye har Lene Marlin på bok

Inntektene øker

Inntektene øker i takt med populariteten og seertallene til komikeren som etablerte seg i de tusen hjem da hun sammen med blant andre Henriette Steenstrup, Henrik Thodesen, Odd-Magnus Williamson, Morten Ramm og Sigrid Bonde Tusvik, fikk fritt spillerom med «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2.

TV 2-debuten i oktober 2013 samlet hele 424.000 seere. VG-anmelderen mente at det var fristende å utnevne Koss Furuseth til Norges nye talkshowdronning.

Les også:– Mamma hadde nok vært stolt

De to siste årene har Koss Furuseth bokført driftsinntekter på om lag syv millioner, med et samlet resultat etter skatt på 3,5 millioner, hvorav drøyt 2,2 millioner i fjor.

(Saken fortsetter under bildet)

KOMIPRISEN 2010: «Torsdag Kveld fra Nydalen»-gjengen ankommer Christiania Teater. Fra venstre: John Brungot, Morten Ramm, Henrik Thodesen, Henriette Steenstrup, Else Kåss Furuseth og Odd-Magnus Williamson. Foto: HAAKON NORDVIK Foto: ,

Det gir en resultatgrad på 50 prosent. For hver tjente 1000-lapp sitter komikeren igjen med fem hundre kroner. Ikke mange bedrifter kan vise til en slik fortjenestemargin.

Uten gjeld

Slik blir det gjerne når du har en liten bedrift uten gjeld. Det viser regnskapene til utallige komikere og andre personer i underholdningsbransjen.

Fra 2011–2013 spilte hun sin egen forestilling, «Kondolerer», som ble til etter moren og brorens selvmord. For dette ble hun nominert til totalt fire priser under Komiprisen 2012.

Koss Furuseth skrev den halvannen time lange forestillingen om sin egen families tragedie, for å se om noe så trist som selvmord kunne fortelles med humor. I to år gikk «Kondolerer» for fulle hus på Nationaltheatret.

I Norge er det nesten en forutsetning å opptre på TV for å nå til topps og oppnå høye inntekter. Koss Furuseth puster de mest kjente humorgutta i nakken nå.

Et par nøysomme og like inntektsbringende år til av samme slaget som i 2014, og hun vil sitte igjen med en kontantbeholdning på 10 millioner.

VG har gjort flere forsøk på å få Else Koss Furuseth til å kommentere tallene og regnskapet, uten hell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder