KLAR FOR NBC-SERIE: Nils Jørgen Kaalstad spiller mot Hollywood-stjernen William Ficthner i «Crossing Lines». Foto: NTB Scanpix/Pa Photos

KLAR FOR NBC-SERIE: Nils Jørgen Kaalstad spiller mot Hollywood-stjernen William Ficthner i «Crossing Lines». Foto: NTB Scanpix/Pa Photos

«Jøgge» spilte hacker-mistenkt i amerikansk TV-serie

Nils Jørgen Kaalstad spilte mot Hollywood-stjernen William Fichtner i NBC-serien «Crossing Lines».

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den norske skuespilleren, kjent fra blant annet «Fatso» og «Lilyhammer» har gjort sin første rolle i en amerikansk TV-serie. Han spilte inn en episode av krimserien «Crossing Lines», som har Hollywood-stjernene William Fichtner og Donald Sutherland på rollelisten.

- Jeg spiller en som er mistenkt for datahacking, en som har stjålet en IP-adresse og begått trusler på nettet, forteller skuespilleren til VG.

- Det er ikke noe dere trenger å lage store overskrifter om, men det var en veldig morsom erfaring. Jeg er en av de hovedmistenkte i en episode, så det er for så vidt en ganske stor rolle i den episoden sier han beskjedent.

Skuespilleren hadde tre dager på settet i Praha i Tsjekkia, og spilte mot William Fichtner, kjent fra blant annet «Elysium» og «The Lone Ranger». Skurken han spiller er opprinnelig dansk, «Jøgge» valgte seg en skandinavisk aksent på engelsken. Rollen fikk han gjennom sin danske agent Lene Seested.

- Hun er en veldig flink agent ,med et stort internasjonalt nettverk. I disse internett-tider er det jo blitt enklere å gjøre auditions. Det gjør jeg hjemme, mens en kamerat eller samboer filmer det hele. Det er litt flaut, men effektivt er det jo!

- Ga det mersmak?

- Ja, det er klart. Det var veldig gøy, avslutter «Jøgge», som har en sønn på to år sammen med kjæresten Marian Saastad Ottesen fra «Lilyhammer».

Serien er Kaalstads første amerikanske opptreden, men han har tidligere erfaring med å snakke engelsk, i den europeiske samproduksjonen «The Spiral».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder