PREMIEREKLAR: Matt Damon på førpremieren av den siste «Bourne»-filmen i Las Vegas 18. juli. FOTO: REUTERS/L.E. Baskow

Damon har kun 25 replikker i den nye «Bourne»-filmen

Matt Damon (45) sliter ikke ut snakketøyet i den siste filmen om «Jason Bourne». Men han tjener grovt likevel.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Matt Damon (45) forteller i et intervju med avisen The Guardian at han kun har 25 replikker i den femte filmen om «Jason Bourne». Dette til tross for at han også denne gangen spiller hovedrollen.

Damon forteller at det var «Bourne»-filmenes regissør, Paul Greengrass, som avslørte dette etter at klippingen var fullført. Regissøren selv mener tilsynelatende at det ikke er noe problematisk ved det.

– Jeg synes at det som gjør en «Bourne»-film er volden og kulissene, men det er en enorm følsomhet i karakteren, sier Greengrass til avisen.

Så du denne? Se Matt Damon tilbake i rollen som «Jason Bourne»

Ensom karakter

Ifølge de to er det i den første filmen, «Hvem var Jason Bourne?», at Damon er mest skravlete. Etter at karakterens kjæreste dør i starten av film nummer to, «Gåten Jason Bourne», blir Bourne en ensom og stille mann, noe hovedrolleinnehaveren ikke skal ha hatt noe i mot.

Da det ble kjent hva handlingen i den andre filmen skulle være, fikk Damon en epost hvor det sto: «Du skjønner hva dette betyr? Du skjønner at du ikke kommer til å snakke i denne filmen?», hvorpå Damon skal ha svart:

– Nei, jeg elsker det.

Fått med deg denne? Her er Aksel Hennie på vei til Mars for å redde Matt Damon

Godt betalt

Ifølge CNN skal Damon ha tjent 25 millioner dollar for storfilmen «The Martian», som hadde premiere i fjor høst. De mener han må ha fått betalt minst like mye for den femte av «Bourne»-filmene, som har premiere i USA 29. juli.

Det betyr at han tjener nok til smør på skiva, Damon. Regner man kun ut fra antall replikker, tjener skuespilleren minimum én million dollar per replikk.

Damon har spilt rollen som spesialagenten siden første film hadde premiere i 2002.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder