Britiske kvinner på undertøystoppen

(VG Nett) Trodde du at alle britiske kvinner bruker samme vulgære undertøy som Bridget Jones? Tro om igjen.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

DET LILLE UNDER: Britiske kvinner bruker mest penger i Europa på undertøy, ifølge en ny undersøkelse. Her fra en visning under The International Underwear Show i Paris. Foto: EPA

En britisk kvinne bruker gjennomsnittlig i overkant av 850 kroner på undertøy hvert år, ifølge AFP. Det er det høyeste i Europa. Menn i Storbritannia på den annen side bruker i gjennomsnitt ikke mer enn 170 kroner.

Se siste nytt på undertøysfronten her
Grunnen til at de britiske kvinnene ligger på toppen i pengebruk på undertøy skal være at de kjøper mye nattkjoler, ifølge undersøkelsen gjort av French Institute of Fashion.

Når det gjelder kjøp av BH'er og truser er det de franske kvinnene som ligger på topp. På tredjeplass ligger de tyske kvinnene etterfulgt av de italienske og de spanske.

Den europeiske undertøysindustrien skal være verdt hele 125 millarder kroner.

Det er jenter mellom 15 og 24 år som kjøper mest undertøy. Men konsumet hos de eldre kvinnene har steget etter at reklame og markedsføring har overbevist mange om at mote teller, selv når ingen andre kan se den. Kvinner mellom 55 og 64 kjøper visstnok undertøy som aldri før.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder