DØD: Playboy-kongen Hugh Hefner døde onsdag. Her avbildet i kjent stil under Cannes-festivalen i 1999. Foto: Kevork Djansezian / AP / NTB scanpix

Stjernene sørger over Playboy-gründeren Hugh Hefners død

På sosiale medier strømmer det inn kondolanser etter at Playboy-sjefen døde onsdag. Norske Linda Johansen (50) har bare godt å si om Hefner.

 • Nanna Johannessen
 • Signe Rosenlund-Hauglid
 • Hege Wallenius
 • Catherine Gonsholt Ighanian
 • Øystein David Johansen

Artikkelen er over to år gammel

Mannen bak magasinet Playboy, Hugh Hefner, døde onsdag. Han ble 91 år gammel.

Hugh Marston Hefner døde av naturlige årsaker i sitt eget hjem, skriver nyhetsbyrået Reuters. Det bekrefter Playboy Enterprises.

Hefner var gift med tidligere playmate Crystal Harris. Hun var Hefners tredje kone. Han etterlater seg fire barn fra de tidligere ekteskapene.

Bakgrunn: Hugh Hefner er død

Linda Johansen (50), tidligere glamourmodell og bladredaktør – nå forretningskvinne, møtte Hugh Hefner personlig to ganger da hun var tidlig i 20-årene. Det er minner hun aldri glemmer.

MINNES HEFNER: Linda Johansen, her på ELLE-fest i fjor. Foto: Trond Solberg VG

– Jeg våknet i dag til nyheten om at han er borte, og det er veldig rart. Han har jo alltid vært her. Hugh Hefner var så sterk i mediesammenheng på så mange måter, sier Johansen til VG.

Hun forteller at det som overrasket henne veldig den gangen hun som 22-åring første gang ble invitert til Oscar-party på Playboy Mansion i Los Angeles, var hvor imøtekommende han var.

– Jeg var jo bare en helt vanlig jente fra Norge, men jeg fikk hilse på ham. Vi snakket mye om hvilket flott land Norge er. Hugh Hefner hadde en enestående evne til å få folk til å føle seg sett, mener Johansen.

Linda Johansen: Het flørt med Charlie Sheen på Playboy Mansion

Hun hadde hørt at Hefner var en mann som alltid gikk morgenkåpe, men det trodde hun egentlig ikke på.

– Det fantes jo ikke internett den gangen. Men så sto han der foran meg, da, i silkepysjamas, ler Johansen og legger til:

– Hugh Hefner var en underfundig, liten mann med veldig stor personlighet. Det finnes bare én Hugh Hefner. Å få spasere inn på Playboy Mansion den gangen er noe av det største jeg har opplevd.

Oppdatert? Linda Johansens nye liv som skjønnhetsdronning

HJEMME HOS HUGH: Tove Lill Løyte sammen med Hugh Hefner i Playboy Mansion. Foto: Privat

Tove Lill Løyte (29) har vært Playboy-modell og hadde et nært forhold til Hugh Hefner. Hun er i sorg i dag.

-Det kom veldig brått på, jeg fikk melding av en venninne i dag tidlig. Det går veldig mange tanker gjennom hodet nå, sier Løyte til VG.

Han har betydd enormt mye i mediesammenheng, han har betydd mye for den seksuelle frigjøring og gjort det å stille opp i Playboy til noe man kan være stolt av sier hun.

Løyte har også bodd i sagnomsuste Playboymansion hos Hugh Hefner, en drøm som gikk i oppfyllelse.

BODDE I PLAYBOY-MANSION: Tove Lill Løyte (29) fra Kristiansand. Foto: Rolf-Ørjan Høgseth

-Det var veldig spesielt. Hefner var en stor person for meg, og fra jeg var i tenårene drømte jeg om å bo i Playboy-mansion. Jeg bodde det er et par måneder, vi ble ganske nære. Han har betydd enormt mye for meg. -Han var enormt omtenksom, jordnær og snill. Ganske annerledes enn hvordan han er fremstilt av mediene. Hjemmekjær og familiekjær, og han tok alltid godt vare på venner og de som stod ham nær.

«En flott mann, entreprenør og innovatør. Arven din lever videre», skriver Kiss-vokalist Gene Simmons på Twitter om Playboy-gründeren.

A great man, entrepreneur and innovator. Your legacy lives on. #Hef https://t.co/36cRzlUPRw

Den amerikanske pastoren og menneskerettighetsaktivisten Jesse Jackson skriver på Twitter at Hefner var en sterk tilhenger av borgerrettsbevegelsen:

«Vi skal aldri glemme ham. Må han hvile i fred», skriver Jackson på Twitter.

Den amerikanske skuespilleren og sangeren Nancy Sinatra (datter av Frank Sinatra) minnes Hefner med et bilde på Twitter og teksten: «En av de fineste mennene jeg noensinne har kjent. Godspeed, Hugh Hefner».

Realitystjernen Kim Kardashian, som har vært avbildet flere ganger på forsiden av Playboy, minnes også Hefner i sosiale medier:

«RIP til den legendariske Hugh Hefner. Jeg er beæret over å ha vært en del av Playboy-teamet. Du vil bli dypt savnet Elsker deg, Hef! xoxo»

TIDLIGERE KJÆRESTER: Hefners tidligere kjærester Holly Madison (f.v),, Bridget Marquardt og Kendra Wilkinson, her avbildet med Hefner på en premiere fra da de var sammen. Foto: AP Photo/Matt Sayles

Ifølge EOnline uttaler Hefners tidligere kjæreste Kendra Wilkinson i en uttalelse at Hefner «forandret livet hennes»:

– Han gjorde meg til den personen jeg er i dag. Jeg kunne ikke vært mer takknemlig for vårt vennskap og tiden vi fikk sammen. Jeg vil savne ham så mye, men han vil være i mitt hjerte for alltid, sier Wilkinson i uttalelsen

Wilkinson var i en årrekke en av Hugh Hefners tre spesielt utvalgte kjærester, og fast innslag i realityserien «The Girls Next Door» fra Playboy Mansion i California.

Bridget Marquard, som var kjæreste med Hefner samtidig som Wilkinson uttrykker også sorg over ekskjærestens død på Twitter:

«Så trist, men for alltid takknemlig for de herlige minnene og fantastiske opplevelsene», skriver hun.

«Hugh Hefner var en kjempe innen publisering, journalistikk, ytringsfrihet og sivile rettigheter. Han var en ekte original, og han var min venn. Hvil godt, Hef«, skriver den amerikanske talkshow-verten Larry King.

Hotellarving Paris Hilton har festet på Hefners Playboy-mansion ved en rekke anledning og minnes ham på Twitter ved å dele flere bilder av seg selv og den avdøde Playboy-gründeren:

«Han var en legende, en innovatør og noe helt for seg selv. Vi hadde så mange morsomme og utrolige minner sammen. Jeg vil savne ham dypt», skriver Hilton.

Den amerikanske skuespilleren og fotomodellen Jenny McCarthy, som også har posert på forsiden av Playboy, minnes Hefner ved å dele et bilde av en forside hvor hun selv er avbildet, og takker Hefner for å «være en revolusjonær» som endret mange personers liv.

Tvillingene Shane og Sia Barbi, også kjent som «The Barbi Twins» takker Hefner for at han gjorde dem kjent, etter at de var på forsiden av Playboy i 1991.

«Takk, Hugh Hefner, for at du gjorde oss til Playboy-kjendiser da vi var nobodies. R.I.P.», skriver de på sin Twitter-konto.

Tvillingene har de siste årene engasjert seg i dyrevern, og skriver at Hefner takket dem for arbeidet de gjør for å hjelpe dyr i det siste brevet han skrev til dem: «Han var en stor dyreelsker».

Leste du denne? Hugh Hefner reddet Hollywood-skiltet

Les også

 1. Hugh Hefner er død

  WASHINGTON, D.C. (VG) Playboy-gründeren ble 91 år gammel.
 2. Harry Potter-stjerne kaster klærne i Playboy

  Scarlett Byrne (26) fra Harry Potter-filmene kaster nå klærne i «nye» Playboy.
 3. Playboy tar nakne kvinner inn i varmen igjen

  Nå skal Playboy tilbake til røttene. Bladet skal vise bilder av nakne kvinner igjen.
 4. Nyttårsspøk med Hollywood-skiltet

  Noen hadde det morsomt på nyttårsaften og endret det klassiske landemerket fra Hollywood til Hollyweed.
 5. Hugh Hefners kone Crystal fjernet brystimplantatene

  Crystal Hefner (30) skal ha fått alvorlige helseproblemer på grunn av silikonen. Nå viser hun frem sitt nye jeg.

Flere artikler

 1. Hugh Hefner er død

 2. TMZ: Hugh Hefner ble begravet lørdag

 3. Pluss content

  Playboy Mansions nye eier

 4. Lillian Müller: Slik var mitt siste møte med Hugh Hefner

 5. Pluss content

  Se sommerens frekkeste dokumentarer

Fra andre aviser

 1. Hugh Hefner roses og kritiseres

  Fædrelandsvennen
 2. Lillian Müller vil jobbe til hun er 99 og leve til hun er 120

  Fædrelandsvennen
 3. Skuespilleren vokste opp i en sekt og bodde på gaten som 13-åring. Så outet hun Harvey Weinstein og gjorde #metoo mulig.

  Bergens Tidende
 4. Hun gjorde #metoo mulig

  Aftenposten
 5. Karina forstår ikke vitser. Thomas går midt i en samtale hvis den kjeder ham.

  Aftenposten
 6. Karina forstår ikke vitser. Thomas går midt i en samtale hvis den kjeder ham.

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no