IKON: Avdøde fyrstinne Grace, her på et bilde fra 1955, er en av Hollywoods største legender og et evig skjønnhetssymbol for kvinner verden over. Foto: AP

Fyrst Albert reddet Grace Kellys barndomshjem

Monaco-fyrsten har kjøpt Philadelphia-huset, der hans far i sin tid fridde til Hollywood-stjernen Grace Kelly.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Fyrst Albert skal ha bladd opp om lag seks millioner kroner for det store murhuset, der hans mor vokste opp, og der hennes foreldre fortsatt bodde da hans far, fyrst Rainier, forelsket seg i henne.

– Dette huset betyr noe helt spesielt for vår familie. Jeg er glad for å ha reddet det fra en sikker død eller annen utvikling, sier fyrsten til People.

Grace Kellys liv ble film: Prinsesse pølsevev

Det er lenge siden hjemmet har vært i den skandaleombruste familiens eie. Eiendommen og huset kom imidlertid på nytt i offentlighetens søkelys i 2014, da den da 81 år gamle eieren ble tiltalt for dyremishandling. Katter og hunder hadde i lang tid levd under grusomme forhold, og eieren erklærte seg skyldig i retten. 81-åringen hadde bodd i huset siden 1973.

1956: Fyrst Rainier fikk sin fyrstinne. Foto: GETTY

Grace Kelly: Eventyret, myten og den dramatiske døden

Ofret karrieren

Grace Kelly haddegått fra å være teaterskuespiller i New York til å bli Hollywoods nye yndling da hun møtte fyrst Rainier. Skuespillerkarrieren fikk en bråstopp da 26 år gamle Grace besøkte den franske rivieraen i forbindelse med en filminnspilling og filmfestivalen i Cannes.

Ukebladet Paris Match arrangerte en fotosession med henne i den private parken rundt fyrstepalasset i nabolandet Monaco. Den unge fyrsten kom ut for å hilse på det amerikanske følget og falt pladask for filmskjønnheten. Slik startet en av verdens mest omtalte kjendisromanser.

Husker du? Da Grace møtte Rainier

Da Rainier fridde til sin kommende kone, var det nettopp i dette huset i Philadelphia. Denne uken vil fyrsten, som selv har giftet seg og blitt far til tvillinger, ta turen til morens gamle hjem for å se hvordan det best kan utbedres og bevares.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Vi holder fortsatt på med å vurdere hva vi kan bruke det til. Det kan være aktuelt å gjøre et museum ut av visse deler og så bruke resten til kontorlokale for fondsvirksomhet, sier fyrst Albert til bladet.

Han forteller videre at han har gode minner fra huset og hagen rundt, og at han selv gleder seg til å la sine egne barn få tilknytning til stedet.

Fyrst Albert: I morens fotspor

Det var Grace Kellys far, OL-vinneren i roing John B. Kelly, som kjøpte huset i 1934.

Rainier og Grace Kelly fikk tre barn sammen, Albert, Caroline og Stephanie. Tragedien rammet i 1982 da Grace bare var 52 år gammel. Den yngste datteren Stephanie, den gangen 17 år, var sammen med moren i bilen den fatale kvelden, da bilen kjørte av veien i de bratte svingene i Monaco. Fyrstinnen døde.

Prinsesse Stephanie: – Jeg kjørte ikke

Rainier giftet seg aldri på nytt. Han døde i 2005, 81 år gammel.

VG+: Stephanie – historien om skandaleprinsessen

HUSET: Her vokste Grace Kelly opp. Nå har fyrstefamilien tatt hjemmet tilbake. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder