CELEBRE GJESTER: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra med på åpningen av dronningens kunstutstilling i Kragerø til stor glede for publikum. Foto: GEIR OLSEN/NTB SCANPIX

Kronprinsfamilien var med på kunståpningen

I dag åpnet Dronning Sonja (76) sin første separatutstilling hos Galleri Nicolines hus i Kragerø.

  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over seks år gammel

Dronning Sonja ankom Kragerø sammen med kronprins Haakon (39), prinsesse Ingrid Alexandra (9) og kronprinsesse Mette-Marit (39).

Dronningens kunstnervenn og mentor Kjell Nupen (57) var også med i det kongelige følget som kom til kystbyen for å være med på åpningen av dronningens første separatutstilling i Galleri Nicolines hus i kystbyen i Telemark.

Utstillingen, som viser noen av dronningens verker siden 2012, er tilgjengelig for publikum i perioden 13. til 25. juli.

Flere trykkeformer er brukt i utstillingen, og dronningens 32 bilder ligger på en pris mellom 2500 og 8500 kroner.

ANMELDELSE: Sonja på egne ben

Mette-Marit har den siste tiden fått mye pes i media for sin luksusgarderobe, men lørdag var hun på plass sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Ingrid Alexandra for å overvære åpningen til Dronning Sonjas kunstustilling.

VARM VELKOMST: Dronning Sonja ankom Kragerø sammen med kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid ALexandra. Her blir de mottatt på bryggen av galleristen Eirin Schistad Steen og Leif-Erik Steen. Foto: GEIR OLSEN/NTB SCANPIX


Spent dronning

Fredag inviterte dronning Sonja til førpremiere og det var en spent dronning som mottok pressen.

- Det var hyggelig å se bildene igjen. Det er både gledelig og skummelt å gjøre dette - men nå føles det mest gledelig, sa dronningen ved ankomsten til NTB.

Dronningen viste pressen rundt på utstillingen, sammen med sin mentor Kjell Nupen.

- Jeg er nybegynner med egen utstilling, men jeg håper publikum går hjem med en god opplevelse, sa dronning Sonja.

Flere ustillinger

Men det er ikke den eneste utstillingen dronningen utstiller sine verk for tiden. Forrige lørdag avduket hun sin egen kunst i Kunstforeningen Verdens Ende på Tjøme.

- Jeg har gruet meg i et år!, sa dronningen til latter fra sitt fremmøtte publikum;

- Å se resultatet nå er en veldig, veldig glede.

Sammen med de to meritterte kunstnerne Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl (69) stiller Dronningen ut 19 av sine egne kunstverk i den gamle prestegården på Tjøme de neste ukene. De 19 bildene er trykk, litografier og offset, og er priset fra overkommelige 2500 til 9500 kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder