Se og Hør: - Vi hadde fått mange tips

Se og Hør-påstand om at Coldplay skal spille på kronprinsparets private fest er feil

AVVISER COLDPLAY-PÅSTANDER: Ifølge kommunikasjonssjef Marianne Hagen er det ikke korrekt som Se og Hør har meldt at Coldplay skal spille på kronprinsparets 40-årsfest på Skaugum neste helg. Foto: SCANPIX.

Slottet avviser Coldplay-rykter

Supergruppa skulle angivelig opptre i kronprinsens 40-årslag, men det avviser nå Slottet.

  • Mari Glans
  • Thomas Talseth
  • Kristine Hellem Aanstad
  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over seks år gammel

Det var Se og Hør som tidligere i dag meldte at Coldplay skal spille på Skaugum, når kronprinsparet ifølge bladet inviterer til hippie-festival neste helg.

Festen er i anledning kronprinsens 40-årslag.

Vet du noe om festivalen? Har du tips eller innspill?Kontakt VG her!

Slottet avviser imidlertid at popgruppen skal spille på festen.

KOMMUNIKASJONSSJEF PÅ SLOTTET: Marianne Hagen. Foto: HALLGEIR VÅGENES

- Det er ikke korrekt at Coldplay skal spille på Skaugum, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til VG.

Fikk mange tips

Redaktør i Se og Hør, Trond Stensåsen, forteller til VG at bladet hadde fått såpass mange tips om at Coldplay skulle komme- og at det på det grunnlaget virket legitimt å skrive saken.

- Se og Hør har fått mange tips om at Coldplay skulle spille på Skaugum, og mente at vi hadde nok kilder til å skrive om dette. Når Slottet avviser det, så vil vi selvsagt komme med en rettelse, og vi går da ut i fra at det er et faktum at Coldplay ikke skal delta i den kongelige 40-årsfeiringenm, sier redaktøren i Se og Hør til VG.

Festivalen går av stabelen neste helg og skal foregå inne på Skaugum. 300 gjester er invitert, og ifølge Se og Hørs nettsider er flere kongelige ventet. Arrangementet kommer til å være strengt bevoktet både av politi og gardister.

Finansavisen har tidligere skrevet at sikkerhetsoppbudet rundt festen opprinnelig ha beløpt seg til bortimot 20 millioner kroner, på grunn av prominente tilreisende gjester som krevde ekstra vakthold.

- Vi er ukjent med de kostnadsoverslag som er fremkommet i mediene. Våre kostnadsberegninger knyttet til politiets innsats er langt lavere, omkring 3,7 millioner kroner. Dette vil vi få dekket av Politidirektoratet, sa politimester i Asker og Bærum, Ingrid Virum, i forrige uke til NTB.

Gode venner

VENNER: I 2008 var Mette-Marit på Madonna-konsert sammen med Gwyneth Paltrow og hennes skuespillerkollega Kate Hudson. Foto: AP.

Mette-Marit og Haakon er venner med Coldplays frontmann Chris Martin og hans kone Gwyneth Paltrow. Det har sistnevnte tidligere bekreftet i et intervju med VG.

- Ja, vi er så heldige at vi kan si at Haakon og Mette er våre gode venner, fortalte Paltrow under filmfestivalen i Venezia i 2011.

Kronprinsparet skal ha blitt kjent med superstjernene rundt 2002 da de bodde i London. Om vennskapet har ført til at bandet i så fall stiller opp gratis eller til et sterkt redusert honorar er ikke kjent.

Undersøker saken

Det foreligger ingen informasjon om arrangementet på Coldplays egen hjemmeside. «No dates currently scheduled", står det på bandets egen oversikt over fremtidige konserter.

Det er heller ingen informasjon om den angivelige konserten på bandets Twitter eller Facebook-sider.

Bandets norske plateselskap Parlophone har foreløpig ingen informasjon om en konsert på Skaugum, men sier til VG at de undersøker saken.

Ingen kommentar

Politiet vil hverken bekrefte eller avkrefte at Coldplay skal spille på kronprinsparets sommerfest på Skaugum neste helg.

- Vi vil ikke kommentere arrangementet mer enn det vi allerede har gjort, sier konstituert politimester Astrid Birgitte Borge til VG.

Mer om

  1. Kronprinsparet

Flere artikler

  1. Slottet røper detaljer om bursdagsfeiringen

  2. Kronprinsen ankom bursdagsfesten i fallskjerm

  3. Samler inn penger til Haakons bursdagsfest

  4. Mette-Marit gir Haakon «samme» bursdagsgave som i 2003

  5. Slottet ba mediene ikke røpe innholdet i Skaugum-festivalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder