NEI TIL PELS: Programleder og skuespiller Jenny Skavlan og designer Fam Irvoll er blant kjendisene som skal gå i fakkeltog lørdag. Foto: Scanpix/VG

Kjendiser i fakkeltog mot pels

Norske kjendiser tar avstand fra pelsoppdrett i Norge og deltar i morgendagens fakkeltog arrangert av NOAH - for dyrs rettigheter. Av Sandeep Singh

Artikkelen er over åtte år gammel

- Hvordan kan Norge være bekjent av å bedrive organisert dyreplageri for å levere en vare som kun er et symbol på jåleri? spør forfatter Unni Lindell.

Hun er en av mange norske kjendiser som har engasjert seg for å få en slutt på pelsoppdrett i Norge. Andre profilerte navn som støtter kampanjen og deltar i Oslo-toget er Jenny Skavlan, Viktoria Winge, Fam Irvoll, Marianne Antonsen og Kjell Nordström.

- Det betyr mye at profilerte personer velger å ta et standpunkt mot pels, og ikke viser seg i pelsprodukter, men gjør en innsats for å bekjempe dyremishandling, sier veterinær og leder i NOAH - for dyrs rettigheter, Siri Martinsen.

I fjor møtte over 4000 personer opp i Oslo og omtrent 1600 i de andre seks byene som arrangerte.

Skavlan, som for tiden er aktuell med ny kleskolleksjon for Bik Bok, la i går ut et innlegg på bloggen sin, hvor hun oppfordrer så mange som mulig til å stille i fakkeltoget.

«Fortsatt lever ca. 800 000 rever og mink i bur i Norge. Flere andre land har forbudt pelsdyroppdrett av dyreverngrunner. NOAH jobber for å øke engasjementet for et Norge fritt for pelsfarmer frem mot 2012 - Stortinget skal da vurdere en eventuell avvikling av pelsnæringen. Vi trenger at så mange som mulig møter opp og hjelper til å synliggjøre motstanden», skriver Skavlan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder