NY JOBB: Ylvis er i siste liten blitt hentet inn til den årlige prisutdelingen MTV Europe Music Awards - som fyller 20 år i år. Her fra opptredenen på «Today show» i oktober. Foto: Thomas Nilsson

Ylvis skal opptre på MTV Music Awards

200 millioner visninger på YouTube!

Det er ikke bare Miley Cyrus og Snoop Dogg som skal stå på scenen under MTV Europe Music Awards i Amsterdam på søndag: Ylvis skal også opptre på showet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Torsdag ettermiddag rundet samtidig Ylvis eventyrlige 200 millioner visninger på YouTube av videoen «What does the Fox say», og det baller på seg av store forespørsler til de to brødrene.

Søndag tar Ylvis turen til Amsterdam for å opptre på det årlige megashowet MTV European Music Awards. Det bekrefter MTV til VG via Thor Erling Lund i Consilio, som representerer MTV i Norge.

Til showet er artister som Miley Cyrus, Katy Perry, The Killers, Bruno Mars, Kings of Leon, Robin Thicke og Snoop Dogg bekreftet.

- Vi gleder oss veldig. Med MTV merker vi også at folk hjemme synes det er spesielt, for MTV er plutselig noe de har et forhold til som begrep, sier Bård og Vegard Ylvisåker til VG.

Multiplatina

Forrige lørdag kunne VG fortelle at de skal opptre live på scenen under Asias største musikk-show MAMA som direktesendes i 16 land 22. november.

Og fredag 15. november er de booket til det store årlige innsamlings-showet «Children in Need» på BBC i England.

«The Fox» har den siste tiden blitt spilt mye på MTV, og låten ligger på fjerdeplass på MTV Asias Chart attack-liste. Ylvis var også på besøk hos MTV News da de var i New York i oktober. Der snakket de blant annet om hvordan de hadde lagt Lady Gaga bak seg på Billboard-listen.

Warner Music opplyser at «The Fox» nå har solgt til multiplatina i Norge og til gull i blant annet Sverige og Canada.

VG+: Les alt om hvordan Ylvis nå tjener penger på «The Fox»

Florerer av parodier

Det florerer av «The Fox»-parodier, og på lørdag var det «Saturday Night Live» sin tur. «Scandal»-stjernen Kerry Washington var gjeste-vert i det legendariske showet som VGTV nå viser bare tre dager etter USA-visningen. I lørdagens sending gjorde Kerry og SNLs egen Jay Pharoah Ylvis-parodien «What Does My Girl Say? som er trukket frem som et høydepunkt av en rekke store medier - som Rollingstone, People, Hollywood Reporter.

VGTV: Se parodien her!

Skal vi danse

Ifølge Warner i USA har både salg (nedlasting) og streaming holdt seg konstant høyt de siste ukene. Låten dukker stadig opp i forskjellige TV-show, slik som amerikanske «Skal vi danse» - der stjernene i showet danset et forrykende nummer til «The Fox» denne uken. ABC-showet ble sett av over 13 millioner.

«The Fox» ligger på 18. plass på singellisten i England og på den amerikanske Billboard-listen - der den har ligget så høyt som en sjetteplass - faller Ylvis-brødrene fra tiende plass og helt ned til 29.plass denne uka.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder