Slik takker de for all støtte

TAKKER: Familien til den populære skuespilleren Magnus Härenstam takker for støtten og skriver at «den lidrer sorgen noe». Foto:Sari,AFTONBLADET / 1716

Familien til Magnus Härenstam rørt: – Han ville blitt fnisende glad

Lørdag døde den folkekjære skuespilleren Magnus Härenstam. Nå takker familien for varme ord og støtte.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over fire år gammel

Kort tid etter hans død opprettet familien Facebook-siden «Magnus Härenstam - I Våra Hjärtan», og her takker de nå for all støtten de har fått, fra kjente og ukjente, nære og fjerne.

– Vi er overveldet og rørt over responsen vi har fått og kan ikke takke dere nok for deltakelsen. Det lindrer sorgen noe. Vi vet at Magnus ville blitt smigret og «fnissigt förtjust» over alle de fine ordene. TAKK, skriver familien på Facebook-siden.

– Det er ventet at detaljer rundt begravelsen vil bli offentliggjort om kort tid, skriver Aftonbladet.

Lørdag ettermiddag døde Härenstam, 73 år gammel. Skuespilleren slet med sykdom i mange år, og ifølge en offisiell uttalelse fra familien hans var det ettervirkninger av kreften som forårsaket hans død. Men sykdommen til tross, var han aktiv nesten helt til det siste. Så sent som i februar stod han på scenen. Da satt det svenske kongeparet i salen og fulgte den mangeårige vennen.

– Magnus Härenstam var en god venn og en fantastisk underholder med ekte og ærlig humor. Han ble satt pris på og verdsatt av mennesker i alle aldre. Han var den gode humors mester, het det i en uttalelse fra kong Carl Gustaf på mandag.

Men etter det måtte han stoppe forestillingene og legge seg inn på sykehus for å gjennomgå flere cellegiftbehandlinger og operasjoner.

FREDRIKSSON: For mange nordmenn vil Magnus Härenstam for alltid bare være Fredriksson i den populære tv-serien «Fredrikssons fabrikk». Her med Elsa Lystad og Hege Schøyen. Konfeksjonsfabrikker. Foto:Fredrik Naumann,NTB scanpix

– Jeg skal holde på med dette til jeg dør. Det er jo en komisk monolog om kunsten om å modnes og eldes behagelig, og den skal jeg slite med til jeg stuper, sa han nylig i et intervju med Aftonbladet.

I et intervju med Expressen i fjor høst snakket han ut om kreften, og det som fulgte med sykdommen.

– Det er den jævla kreften jeg drar på. Jeg har litt igjen på min «Bucket list», sa han den gang.

I flere år jobbet Magnus Härenstam i Norge, og han ble kjent med mange av våre fremste skuespillere. På begynnelsen av 90-tallet spilte han Fredriksson i den norske serien «Fredrikssons fabrikk», og kollegaene fra den populære komiserien vil huske ham som en snill og sjenerøs mann, og dyktig skuespiller.

Flere artikler

  1. Slik minnes kungen sin gode venn Magnus «Fredriksson» Härenstam

  2. «Fredrikssons Fabrikk»-stjernen Magnus Härenstam er død

  3. Slik minnes de «Fredriksson»

  4. Roxette-vokalist Marie Fredriksson (61) er død

  5. Svenskekongen minnes Marie: – Musikk forbundet med viktige stunder i livet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder