Norske magasinredaktører hyller magasinforsiden

UTEN EN TRÅD: Isabella Löwengrip poserer naken på forsiden av den nyeste utgaven av sitt eget magasin. Foto: Jan Johannessen / VG

Sveriges bloggdronning naken på egen magasinforside

Svenske Isabella «Blondinbella» Löwengrip (21) svarer på kroppshetsen med å posere naken på forsiden av sitt eget magasin.

 • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel

Med over 300.000 unike lesere i uken er Stockholms-jenta Isabella Löwengrip, best kjent som «Blondinbella», en av Sveriges største og mest kjente bloggere.

Löwengrip gir dessuten ut sitt eget jentemagasin, og på mai-utgaven av «Egoboost» poserer bloggeren i nettoen. Isabella har posert på forsiden av alle magasinene, men aldri lettkledd.

Kroppskampanje

Denne gangen stiller hun imidlertid uten et eneste plagg, kun tildekket av skriften «Size Me».

Forsidestuntet kommer som et svar på netthetsen hun ble utsatt for da hun la ut en rekke feriebilder av seg selv i bikini på bloggen. Bildene fikk over 1000 kommentarer, flere av dem var hets av bloggerens kropp.

- Vi i redaksjonen er lei av syke idealer og vil vise mangfold når det gjelder kvinnekroppen. Vi drar i gang en kampanje som heter «Size Me», som skal handle om at vi ikke ser like ut. På tide å begynne å elske sin kropp på ordentlig, skriver «Blondinbella» på bloggen.

Det har ikke lykkes VG å komme i kontakt med Isabella Löwengrip.

Får ros i Norge

ELLE-REDAKTØR: Signy Fardal. Foto: Morten Hegseth / VG

I Norge har kvinnemagasinet ELLE for første gang en «pluz size», altså en formfull modell, på forsiden. Redaktør Signy Fardal er svært fornøyd med ELLE-forsiden og hyller i samme åndedrag Isabella Löwengrips nakencover.

- Det er et kjempefint bilde av en utrolig flott jente. Det er ikke til å komme unna at hun er større enn de fleste forsidemodeller, men nettopp derfor er dette så flott og modig gjort. Særlig er det bra at hun gjør dette etter at hun er utsatt for netthets, som kan være ganske nådeløst. Dette synes jeg er sterkt, sier Fardal til VG.

Ifølge redaktøren har hun dessuten fått mange positive tilbakemeldinger på sin egen forside denne måneden.

- I likhet med Isabella vil vise at skjønnhet kommer i mange størrelser. Det er første gang vi har en større modell på forsiden og hittil har vi bare fått positive reaksjoner, sier Fardal.

COSMOPOLITAN-REDAKTØR: Ingeborg Heldal. Foto: JAN P. LYNAU

- En viktig sak

Signy Fardal får støtte av Cosmopolitan-redaktør Ingeborg Heldal, som mener Löwengrip kjemper en viktig sak med sitt magasin.

- Jeg synes forsiden er kjempefin og elsker betegnelsen «Size me»! Isabella Löwengrip representerer et helt normalt kroppsideal, og det er etterlengtet. Det er forferdelig trist at hun opplever hets for å ha en normal og fin kropp, men desto bedre at hun bruker sin sterke offentlige stemme til å ta til motmæle, sier Heldal og fortsetter:

- Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket da jeg leste innlegget «Size me» fordi det er lett å avfeie Isabella som «en blond blogger som bare skriver om lipgloss», noe kommentarfeltene under innlegg av eller om henne bærer preg av. Men jeg oppfatter henne som reflektert og vil særlig framheve det at hun understreker at «Size me» ikke handler om å rakke ned på noens kropper. Löwengrip påpeker at det dreier som å akseptere den kroppen du har, uten å måtte snakke nedsettende om andre jenter, uansett hvilken fasong de måtte ha, sier Heldal.

Overfor Aftonbladet utdyper Isabella hvorfor hun stiller naken på magasinforsiden.

- Spesielt før sommeren er mange usikre på kroppen sin. Hvis man ser på magasinforsidene, så ser jo alle like ut. Det er det som er det rådende idealet. Vi vil være Sveriges viktigste magasin, og derfor gjør vi dette, sier hun.

Mer om

 1. Medier
 2. Blogging
 3. Moter og Modeller
 4. Sverige

Flere artikler

 1. Superblogger «Blondinbella» skaper nakendebatt i Sverige

 2. Svensk bloggdronning om «Fotballfrues» bikinibilder: - Blir lei meg når jeg ser dette

 3. Pluss content

  Nakencover, drapstrusler og tøffe ungdomsår: Ny uro rundt svenske«Blondinbella»

 4. Pluss content

  Kvinnekroppene som bryter tabuer

 5. «Blondinbella» stopper TV-serie

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder