PANGSTART PÅ TWITTER: NRK-programleder Helle Vaagland la ut dette bildet i sin første Twitter-melding. Stuntet var ment som et spark til blant andre Marianne Aulie og Demi Moore. Foto: Privat/Twitter

Slik opplevde Vaagland trusestormen

NRK-profilen vurderer å følge opp Twitter-stuntet

(VG Nett) NRK-programleder Helle Vaagland skrev én Twitter-melding i 2010. Det endte med VG-forside og debatt om kvinnekamp på nett.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det var mer en magerefleks som gjorde at jeg hadde lyst å gjøre det, og ikke et kalkulert mediestunt - som mange sier det var, forteller Helle Vaagland til VG Nett.

VGTV: Se den heftige diskusjonen mellom Aulie og Vaagland

I september kledde programlederen for Nasjonalgalleriet av seg til undertøyet, tok bilde av seg selv og la det ut på Twitter.

Tenkepause

Bildet var Vaaglands debut på nettsamfunnet. Hun postet undertøysbildet - som er tatt på NRKs personaltoalett - etter at kunstner Marianne Aulie publiserte et portrett der hun poserer sexy med neddratt trusestrikk og innsugde kinn.

- Jeg hadde gjort det med en gang, hvis jeg ikke hadde vært programleder, men måtte tenke meg om i fem minutter. Jeg klarte ikke å forestille meg at jeg skulle havne på forsiden av VG, forteller hun.

HELLE OVER HELE: Helle Vaagland hadde ikke trodd hun skulle pryde forsiden på Norges største avis da hun la ut et bilde av seg selv i bare undertøy på Twitter. Foto: Faksimile/VG

Men det gjorde Helle Vaagland. Dagen etter Twitter-stuntet var bildet av henne klistret over hele VG-forsiden. Og på Twitter fikk hun på kort tid over 1.800 følgere.

Stille

- De har ikke hørt et pip fra meg siden, beklager Vaagland, som egentlig ikke hadde tenke på begynne å twitre i det hele tatt.

Les også: - Folk synes jeg ruler

- Dette var ment som en kommentar og en parodi, og jeg måtte gjøre det på denne måten for å være så presis som mulig, sier Helle.

- Men det var jo gøy da jeg først fikk prøvd meg. Det kan jo være jeg må følge opp. Men da må jeg ha noe ordentlig, sier hun.

Latterbrøl

Vaagland understreker at man selvfølgelig ikke behøver å kle seg naken for å kommentere bildene til Aulie og Moore.

- Men hvis jeg hadde valgt å kommentere fenomenet på en annen måte, så hadde nok ikke VG vært like interessert, tror Vaagland.

På jobben ble NRK-programlederen møtt av et latterbrøl fra kollegene hennes, som allerede hadde sett VG-forsiden.

- Det er ikke så mye man kan si når man har vist seg frem i bare trusa. Den gode stemningen har holdt seg, men hadde jeg fortsatt jobbet med Per Sundnes så hadde jeg nok fått høre det hver dag, ler Vaagland, som jobbet sammen med MGP-generalen da hun var vaktsjef for Store Studio.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder