NÆRT FORHOLD: Wenche Foss og Mari Maurstad på et bilde fra 1997 - rundt den tiden Maurstad fikk hattene av gudmoren. Bildet til høyre viser hattene som skal under hammeren. Foto: Tom Egil Jensen og Hanna Blomqvist

Mari Maurstad gir bort hatter fra Wenche Foss

Donerer den personlige gaven for en god sak

Mari Maurstad (55) føler seg helt trygg på at gudmor Wenche Foss ville vært glad for at hattene skulle komme andre til gode.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Zulufadder - hjemmesideHeartlift GambiaAktiviteter for barn - Aktiviteterforbarn.no

Maurstad har nemlig bestemt å auksjonere bort tre hatter hun fikk fra Wenche Foss for om lag 15 år siden.

Hodepryden skal under hammeren førstkommende lørdag i Løkkehaven i Sandvika utenfor Oslo, under festivalen Happy for Africa , som skuespilleren selv er med på å arrangere.

Inntektene er øremerket Maurstads egen fadderorganisasjon Zulufadder og veldedighetsorganisasjonen Heartlift.

FIKK MANGE GAVER: Mari Maurstad omtaler Wenche Foss som verdens mest generøse menneske. Foto: Mattis Sandblad

- Personlig

- Det skal auksjoneres bort mye kunst og andre ting, og jeg fikk beskjed om å gi noe personlig. Og dette er jo personlig, sier Maurstad til VG Nett om hattene hun fikk i forbindelse med en premiere, men som hun selv aldri har brukt.

- Det følger også med et håndskrevet brev hun skrev til meg sammen med hattene. Selve hatteboksen er også fin, man kan nesten se at den har vært hennes. Det er ikke snakk om hatter med strutsefjær og andre gøyale ting, men de har vært på hennes hode - og det er jo det som er vitsen, forklarer Maurstad.

- Er det ikke litt tungt å skilles fra hattene?

- Jeg har så mye annet jeg har fått av henne opp gjennom årene. Wenche var jo min gudmor. Hun var det mest generøse menneske som fantes. Jeg skjønner nesten ikke at hun hadde noe igjen, så mye som hun ga bort, svarer Maurstad.

- Ville ha nikket

Hun er sikker på at gudmoren ville satt pris på auksjonen.

MEDARRANGØR: Vigdis Jordal i organisasjonen Heartlift er engasjert i auksjonen. Her under et besøk i Gambia i 2009 sammen med hjertesyke Momodou som har fått hjelp av organisasjonen. Foto: Privat

- Wenche sto opp for de svake hele tiden, og dette er til et veldig godt prosjekt. Jeg er helt sikker på at hun ville ha nikket, sier Maurstad - som ikke vil spå hvor mye penger hattene vil bli solgt for.

- Affeksjonsverdien er større, mener hun.

Vigdis Jordal, grunnlegger av Heartlift, berømmer Maurstad som donerer hattene.

- Det skaper jo en ekstra dimensjon rundt auksjonen. Det er flott at en hattene til en diva som Wenche Fossblir et symbol for å hjelpe kvinner og barn i Afrika. Hun var et hjertevarmt menneske, sier Jordal til VG Nett.

Komiker og programleder Truls Svendsen skal være auksjonarius.

Snart halvannet år har gått siden Wenche Foss gikk bort - 93 år gammel.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

http://aktiviteterforbarn.no/artikkel/happy-for-africa

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder