PÅ BEFARING: Produsent Barrie Osborne (med ryggen til) skuer utover Ålesund. Foto: Vestnorsk Filmsenter

Vikingfilm med DiCaprio kan bli filmet i Ålesund

Hollywood-produsent i møte med Trond Giske

Her er Hollywood-produsent Barrie M. Osborne (69) i Ålesund for å vurdere om han vil lage en storfilm i jugendbyen.

  • Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Harald Hardråde

- Han kom direkte fra Los Angeles. Ålesund var første stoppested i Norge, sier reiselivssjef Geir Steinar Vik i Destinasjon Ålesund og Sunnmøre, til Sunnmørsposten.

Besøket har kommet i stand i samarbeid med Vestnorsk Filmsenter og Norsk filmkommisjon.

STOR STJERNE: Leonardo DiCaprio er en av de største stjernene i Hollywood. Foto: AP

Tidligere denne måneden ble det kjent at Hollywood-produsenten, som blant annet har stått bak storfilmer som «Ringenes Herre»-trilogien, «Matrix», «Apocalypse Nå» og «The Great Gatsby», ønsker å lage film om det eventyrlige livet til vikingkongen Harald Hardråde.

Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio (38) har også blitt nevnt som en mulig produsent for filmen, i tillegg er han også mulig kandidat til hovedrollen.

Møte med Giske

Torsdag hadde nærings- og handelsminister Trond Giske et møte med Osborne i Oslo, der de to diskuterte mulighetene om en innspilling av Osbornes planlagte viking-film i Norge.

Tidligere har Osborne uttrykt skepsis mot å spille inn filmer i Norge på grunn av manglende incentivordninger, det vil si at en viss andel av det produksjonsteamet har brukt i landet blir refundert av myndighetene etter innspilling. Vanligvis ligger dette beløpet på mellom 20-25 prosent, ifølge Dagbladet.

- Dyrt

Til avisen sier Osborne at for å lage en god film har man mange finansielle forpliktelser. Han påpeker også at ting koster generelt mer i Norge.

- Problemet er at det er veldig høye levekostnader her, ting er dyrt, og det ville kostet mye å spille inn en film her. Det er derfor det er nødvendig med en incentivordning for å få det til, sier Osborne til Dagbladet.

Trond Giske skal ha vært fornøyd med møtet med Osborne. Han sier at en mulig incentivordning i Norge er under utredning, og at man vil se på hvordan en slik ordning har fungert for andre land.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder