MINNEVERDIG ANTREKK: Det skapte kontrovers da Jahn Teigen i 1976 opptrådte på MGP-scenen iført et skjelettkostyme. Lørdag gjorde han det samme, men fikk en litt annen respons.
MINNEVERDIG ANTREKK: Det skapte kontrovers da Jahn Teigen i 1976 opptrådte på MGP-scenen iført et skjelettkostyme. Lørdag gjorde han det samme, men fikk en litt annen respons. Foto: Fredrik Solstad ,

Her er Jahn Teigen tilbake på Grand Prix-scenen – i skjelettkostyme

RAMPELYS

Seerne fikk seg en real overraskelse da Jahn Teigen dukket opp. – Skikkelig stort for meg, sier legenden.

Publisert: Oppdatert: 28.02.16 02:23

Lørdag gikk årets MGP-finale i Oslo Spektrum av stabelen. Ti artister kjempet om finaleplassen før den endelige vinneren, Agnete Johnsen ble kåret.

Mot slutten av sendingen dukket det opp dansere på scenen, iført skjelettkostymer. Like etterpå kommer Jahn Teigen, og begynte å synge låten «Voodoo».

Les også: Svensk Grand Prix-ekspert forbannet på NRK

Jubelen i salen var formidabel – og ble stort verdsatt av Teigen selv.

– Det finnes ikke annet ord enn det merkelige, rare «fantastisk». Dette var skikkelig stort for meg, sier han til VG etter endt dyst.

– Jeg har ikke spilt offentlig på to og et halvt år, så det å komme fra landet i Skåne og hit – det er mye som foregår oppe i hodet mitt nå, ler han.

–I dag er det masse barn og unge som synger sangene mine. Det er ikke noe som kan måles i penger. Det virker som om alle har en historie med meg, og det er litt vanskelig å forstå. Men det er tårer, latter og livet.

Så du denne? Var bonusmamma – ble bestevenn

Teigen forteller at han stadig lager nye sanger. Men karrieren, og Teigen selv, fikk et hardt slag da hans nære venn og manager, The Monroes-legenden Lage Fosheim, døde høsten 2013.

– Hva tror du han ville sagt om han var her i kveld?

– Å, nå begynner jeg å grine snart! Men Lage hadde vært enda mer nervøs enn meg. Når du mister slike mennesker må du stoppe opp litt, sier Teigen.

Han summer seg, og forteller hvordan det overraskende comebacket skal feires.

– Nå skal jeg ta meg en øl og en vodka på mitt lille, hemmelige hotell.

Publikum i Spektrum ble antagelig ikke like sjokkerte av å se artisten i skjelettdrakt, som da Teigen gjorde det samme i 1976.

Den gang satte Grand Prix-seere lørdagsgodtet i halsen da han og Inger Lise Rypdal fremførte samme sang.

Les også: VG trillet terning på Melodi Grand Prix

På den tiden var det langt fra akseptabelt å kle seg ut som skjelett. Telefonene på NRK-huset glødet.

Melodi Grand Prix-legenden Jahn Teigen er godt kjent med både første- og sisteplasser – og det meste midt i mellom. I 1976 måtte hans «Voodoo» se seg slått på målstreken av Anne Karine Strøms «Mata Hari», og i 1989 buet publikum da «Optimist» ikke kom til superfinalen.

– Det var usedvanlig hyggelig å se Jahn Teigen på en scene igjen. Han er utvilsomt Mr. Melodi Grand Prix og har dessuten ikke stått på en scene på en stund, sier VGs musikkjournalist Stein Østbø.

– Det er ingen andre som har betydd mer for denne konkurransen enn Jahn. Sånn sett var det hyggelig av NRK å huske på ham.

Her kan du lese mer om