PÅGREPET I JANUAR: Her er Suge Knights arrestfoto etter at han ble pågrepet tidligere i år. Bildet til høyre viser åstedet hvor to personer ble påkjørt. Foto:REUTERS,

Hiphopmogul må i retten for drap

Kollapset utenfor rettssalen - igjen

En dommer har avgjort at det finnes tilstrekkelige bevis for å føre en rettssak mot drapstiltalte Marion «Suge» Knight (49).

  • Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I flere uker har retten i Los Angeles vurdert saken, men torsdag avgjorde dommer Ronald Coen at Knight, som er tiltalt for drap og drapsforsøk, må gjennom en rettssak.

Hvis han blir funnet skyldig risikerer han å bli dømt til mellom 25 år og livstid i fengsel.

– For meg virker det som at Knight ikke hadde noen intensjoner om å rømme, men at han ville drepe, uttalte Coen like før avgjørelsen falt, ifølge CBS Los Angeles.

I slutten av januar ble Knight drapssiktet etter at han angivelig kjørte ned to personer på en parkeringsplass mens han var ute på prøve i en annen sak. En 55 år gammel mann døde av skadene han pådro seg, mens den andre, Cle Sloan, ble alvorlig skadet.

Hiphopmogulen kollapset ifølge Time utenfor rettssalen etter at avgjørelsen falt. 49-åringen er fraktet til et lokalt sykehus, men helsetilstanden hans er foreløpig ikke kjent.

Ville ikke tyste

Etter at kausjonen til Knight ble satt til svimlende 200 millioner kroner, kollapset den tidligere plateselskapdirektøren i retten.

Stjernens forsvarere har hele tiden hevdet at Knight forsøkte å rømme fra de to mennene, som angivelig hadde angrepet ham kun minutter før den fatale påkjørselen.

Ifølge CBS er Sloans vitnemål en av hovedårsakene til saken mot Knight ikke henlegges.

Da Sloan vitnet tidligere denne uken innrømte han å ha slått Knight kort tid før påkjørselen, men nektet likevel å tyste på den drapstiltalte hiphopmogulen.

– Jeg vil ikke være med på å sende Suge Knight i fengsel, uttalte Sloan ifølge AP.

Ofte i trøbbel

Suge Knight, eller Marion Hugh Knight Jr., som han egentlig heter, har i løpet av sine 49 år vært involvert i et stort antall møter med lovens lange arm.

I 2003 ble han fengslet for brudd på vilkårene for prøveløslatelse etter en voldsdom, kun to år etter at han ble fengslet for den samme forseelsen.

To år senere ble han skutt i beinet på en fest hos Kanye West, men kom fra hendelsen uten alvorlige skader.

I fjor overlevde han å bli skutt seks ganger på et utested i Hollywood, i det som angivelig var et angrep rettet mot artisten Chris Brown.

Knight er kanskje mest kjent som den tidligere platedirektøren for legendariske Death Row Records. Han var sjåfør i samme bil som rappeikonet Tupac Shakur, da stjernen ble skutt og drept i 1996.

Noen måneder senere ble rivalen og hiphop-stjernen Notorious B.I.G. drept i Los Angeles. Suge Knight ble i ettertid utpekt som en av de mistenkte, men ble aldri siktet - og saken har forblitt uløst.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder