SUPERPOPULÆR: Prince døde i april i år, 57 år gammel. Foto: Chris Pizzello Reuters

Prince kan ha dødd av feilmerket medisin

Smertestillende piller som ble funnet i Princes bolig etter hans død, kan ha kommet fra det svarte markedet og ha vært 50 ganger sterkere enn heroin.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det forteller en kilde nær etterforskningen, ifølge NTB.

Noen av pillene som ble funnet på Princes eiendom Paisley Park kan ha hatt opprinnelse i det svarte markedet. De inneholdt fentanyl, et syntetisk smertestillende opioid som er 50 ganger kraftigere enn heroin.

Ida spilte bass for Prince: – Privat var han enormt ydmyk

Ifølge kilden, som av hensyn til etterforskningen ikke vil stå fram med navn, sier det ble funnet rundt 20 piller i en feilmerket pilleboks. På boksen er det oppgitt andre stoffer enn det som ble avdekket da pillene ble undersøkt i laboratorium, opplyser kilden.

Obduksjonsrapporten som ble lagt fram i juni, viser at Prince døde av fentanyl-overdose, altså det samme stoffet som ble funnet i de feilmerkede pillene.

Sjekk den prisen: Prince-gitar solgt på auksjon

Prince hadde ingen resept på noen som helst form for medikamenter registrert i delstaten Minnesota i løpet av de tolv månedene før han døde, opplyser kilden. Myndighetene fortsetter nå undersøkelsene rundt hvordan Prince fikk tak i pillene.

Prince, som egentlig het Prince Rogers Nelson, ble funnet død 21. april i en heis i sitt hjem Paisley Park utenfor Minneapolis i Minnesota, 57 år gammel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder