SUPERPOPULÆR: Prince døde i april i år, 57 år gammel. Foto: Chris Pizzello Reuters

Prince kan ha dødd av feilmerket medisin

Smertestillende piller som ble funnet i Princes bolig etter hans død, kan ha kommet fra det svarte markedet og ha vært 50 ganger sterkere enn heroin.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det forteller en kilde nær etterforskningen, ifølge NTB.

Noen av pillene som ble funnet på Princes eiendom Paisley Park kan ha hatt opprinnelse i det svarte markedet. De inneholdt fentanyl, et syntetisk smertestillende opioid som er 50 ganger kraftigere enn heroin.

Ida spilte bass for Prince: – Privat var han enormt ydmyk

Ifølge kilden, som av hensyn til etterforskningen ikke vil stå fram med navn, sier det ble funnet rundt 20 piller i en feilmerket pilleboks. På boksen er det oppgitt andre stoffer enn det som ble avdekket da pillene ble undersøkt i laboratorium, opplyser kilden.

Obduksjonsrapporten som ble lagt fram i juni, viser at Prince døde av fentanyl-overdose, altså det samme stoffet som ble funnet i de feilmerkede pillene.

Sjekk den prisen: Prince-gitar solgt på auksjon

Prince hadde ingen resept på noen som helst form for medikamenter registrert i delstaten Minnesota i løpet av de tolv månedene før han døde, opplyser kilden. Myndighetene fortsetter nå undersøkelsene rundt hvordan Prince fikk tak i pillene.

Prince, som egentlig het Prince Rogers Nelson, ble funnet død 21. april i en heis i sitt hjem Paisley Park utenfor Minneapolis i Minnesota, 57 år gammel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder