Rune Andersen klar med nytt show

. . . og nå skal kongehuset få «ta igjen»

Komikeren Rune Andersen er klar med et helt nytt show, «Hurra for Andersen». Premièren er i fødebyen Kristiansand 26. september.

  • Kurt Bakkemoen

- Jeg har i mange år drømt om å kunne bruke denne gamle, norske, klassiske filmtittelen fra 1966 til noe fornuftig. Filmen har en lun Gerhardsen-humor, og den bringer mange gode minner fra barndommen. Nå er det OK å hete Andersen, ikke noe mobbenavn.

- Jeg synes også det er stas å kunne presentere forestillingen først i Kristiansand, for deretter å ta den til Oslo, sier Rune Andersen.

Lokalt stoff

- I Kristiansand skal jeg også bruke noe lokalt stoff som ikke passer i Oslo.

Nå har jeg stoff nok til to og et halvt show. Publikumreaksjonene kan være en indikasjon på hva som funker og ikke funker. Vi må kutte. Ting jeg tror funker, går plutselig ikke hjem hos publikum, sier Rune Andersen, som ikke vet, men håper Oslo-showet kan gå frem mot jul.

Imitatoren og moromannen Rune Andersen er denne gangen ikke alene på scenen. Han har med seg Espen Beranek Holm som musiker og skuespiller og Odd Erik Ognedal (fra Elle Melle), en ny mann i denne sammenheng. Kristiansanderen Alex Scherpf har regien.

Ingen rød tråd

Blant dem som har vært med og levert tekster, er, i tillegg til Andersen og Scherpf, Knut Nærum, Dagfinn Nordbø, Elisabeth Botterli, Peder Udnæs, Kjetil Koymann, Jon Schau og Nicklas Rønning.

- I forestillingen blir det ingen rød tråd, men det kommer blant annet til å handle om ting som har skjedd det siste året: Nordmenns ekstreme behov for fornyelse enten det gjelder hus, hjem, ansikt eller for den saks skyld hele kroppen.

- Jeg har også blitt pappa (til Edvard, nå 2 1/2 md.) det siste året. Det er et naturlig og selvsagt tema.

Kongehuset

Og imitator-kongen er ikke snauere enn at han også lar kongehuset «slippe til».

- For første gang skal også kongehuset få sagt sitt og tar til motmæle mot oss komikere som har slengt med leppa om dem i flere år. Mange slipper til, fra Dronningen til en ikke fult så «kongelig» pappa fra Kristiansand, lover Andersen.

«Hurra for Andersen» kommer også til å inneholde mye musikk, med musikalsk spennvidde fra satiriske viser via pop til rap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder