TÅREVÅT: Alyssa Milano utenfor kontret til Susan Collins i forrige uke. Foto: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Alyssa Milano med gråtkvalt tale hos senator

Da TV-stjernen (45) ikke lyktes i å få et møte med senator Susan Collins (65) i Washington, sørget hun for å filme hele talen sin og poste den på Twitter.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Skuespiller Alyssa Milano har de siste ukene engasjert seg sterkt i kampen for å hindre at Brett Kavanaugh (53) får fylle det ledige dommersetet i høyesterett.

Bakgrunn: Tre kvinners skrekk-historier kan felle Trumps mann

Den tidligere «Charmed»-stjernen har gjentatte ganger uttrykt støtte for universitetsprofessor Christine Blasey Ford (51) fra California, som hevder at Kavanaugh overfalt henne mens de begge var tenåringer og gikk på videregående i Maryland. Kavanaugh har nektet skyld i anklagene.

les også

– Jeg sa ting jeg ikke skulle sagt

Milano var blant kvinnene som i 2017 startet den verdensomspennende #metoo-kampanjen. Hun har uttalt at hun har blitt seksuelt trakassert flere ganger og har nå lansert en egen kampanje på Twitter, der hun poster video-appeller fra «vanlige» mennesker som uttrykker sin skepsis til Kavanaugh.

les også

Amy Schumer arrestert i Kavanaugh-demonstrasjon

I forrige uke oppsøkte Milano og flere andre aktivister kontoret til senator Susan Collins, én av tre republikanske seantorer som kan felle Kavanaugh (artikkelen fortsetter under)

Milano skriver på Twitter:

– Jeg fortalte en av mine #metoo-historier på kontoret til senator Collins. Vi ba om å få snakke med henne, men hun gjemte seg. Her er min historie gjennom en «menneskelig mikrofon». Jeg får aldri vite om hun hørte meg, sier Milano, som i videoopptaket får de andre aktivistene til å gjenta hver eneste setning hun uttaler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ENGASJERT: Alyssa Milano har #metoo som sin store hjertesak. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

les også

Tidligere klassekamerater beskylder Kavanaugh for drikkeløgner

I den svært følelsesladde talen forteller Miano om da hun var 19 år og ble antastet i publikumstrengselen under en stor konsert. Da den ikke navngitte kvinnelige popartisten sa at publikum skulle komme nærmere, oppsto det ifølge Milano kaos.

les også

Nå venter alle på denne trioens Kavanaugh-svar

– Mennesker ble dyttet inn i hverandre. Jeg fikk ikke puste og trodde jeg kom til å dø. Da kjente jeg en hånd under skjørtet mitt bakfra. Jeg fikk gjentatte støt mot vaginaen, forteller hun mens hun kjemper mot tårene.

Skuespilleren fikk ikke snudd seg for å se hvem overgriperen var. Hun forteller at hun prøvde å signalisere til sikkerhetsvakter.

– Jeg sa «vær så snill å hjelpe meg», men de bare ristet på hodet.

les også

Medier: Det hvite hus mener det ikke er hold i overgrepsanklagene

Milano klarte til slutt å komme seg opp på scenen. Derfra prøvde hun å se hvem det var som som hadde antastet henne.

– Men jeg så bare et hav av mennesker, og det var umulig å finne ham.

FØLELSESLADET: Alyssa Milano i møte med andre aktivister utenfor senatorens kontor. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

TV-kjendisen sier at hun i likhet med Christine Blasey Ford, holdt hendelsen for seg selv i flere tiår.

Milano var til stede under forrige ukes høring i det amerikanske senatet, der Kavanaugh gikk til kraftig og høylytt motangrep på Blasey Fords vitnemål om voldtektsforsøk. Milano uttalte også da at hvor viktig det er for henne å støtte kvinner som tør å fortelle om egne overgrepshistorier.

«Jeg tror på Christine Blasey Ford», tvitret skuespilleren fra salen.

Kavanaughs forsvarstale under høringen var svært følelsesladet og vakte stor oppsikt. I en ny kronikk publisert i The Wall Street Journal skriver Kavanaugh at «kan jeg ha vært for emosjonell».

«Jeg vet at tonen min var skarp, og jeg sa noen ting jeg ikke skulle ha sagt», skriver han.

Torsdag ble nesten 300 demonstranter, som protesterte mot den potensielle høyesterettsdommeren, arrestert ved Capitol Hill i Washington. Blant dem var blant annet komiker og skuespiller Amy Schumer (37):

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder