SØRGER: Den norske kongefamilien er i dyp sorg etter at de mottok budskapet om at prins Henrik av Danmark er død.
SØRGER: Den norske kongefamilien er i dyp sorg etter at de mottok budskapet om at prins Henrik av Danmark er død. Foto: Sigurdsøn, Bjørn

Prins Henriks død: Kongeparet i sorg

Publisert:
RAMPELYS

Kongefamilien kommer nå med en offisiell kondolanse til Dronning Margrethe og hennes familie, samt det danske folk.

Tirsdag kveld klokken 23.18 kom nyheten om at dronning Margrethes ektemann, prins Henrik, er død - 83 år gammel. Prinsen sovnet stille inn på Fredensborg Slot med dronningen og deres to sønner Frederik og Joachim, ved sin side.

Det svenske kongehuset var tidlig ute med å overbringe sine kondolanser i forbindelse med dødsfallet. Nå har også det norske kongehuset kommet med en offisiell uttalelse.

Kongefamilien har med stor sorg mottatt budskapet om at Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik av Danmark er gått bort, skriver Slottet i en pressemelding.

«Våre tanker går til Dronning Margrethe og den nærmeste familie ved Prins Henriks bortgang. Våre kondolanser går også til det danske folk».

Slottet opplyser også om at Hans Majestet Kongen har besluttet at det i forbindelse dødsfallet skal flagges på halv stang fra Slottsbalkongen i dag og på begravelsesdagen.

Prins Henrik døde kun timer etter at han tirsdag ettermiddag ble sendt hjem fra Rigshospitalet. Det danske kongehuset opplyste da at prinsen ønsket å oppholde seg hjemme i sin siste tid.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Denne artikkelen handler om