GIFT: Foran begeistrede tilskuere gav grevinne Alexandra sin nye ektemann et realt kyss. Foto: Ekstrabladet

Grevinne Alexandra gift med kameramann

(VG Nett) Med en prins i hver hånd gikk en smilende prinsesse inn til vielsen. Når hun kommer ut, vil hun være grevinne og gift med Martin Jørgensen (29).

  • Therese Bongard
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Både prins Felix og prins Nikolai fikk være brudesvenner i morens bryllup, og fulgte henne inn til vielsen med den 13 år yngre Martin klokken 17 i dag.

Da hun kom ut en drøy time senere, var hun etter dansk lov ikke lenger være medlem av kongehuset. Alexandra har nå tittelen grevinne av Frederiksborg.

FLOTT: Alexandra var ikledd en champagne-farget kjole med et elegant slør, og de to prinsene matchet moren perfekt i beige dressjakker. Foto: Scanpix

Sørget ikke

Likvel, det virket ikke som om Alexandra (42) sørget over tapet av prinsesse-tittelen da hun gikk inn til vielsen. Smilende vinket hun til de rundt hundre som hadde møtt frem for å få et lite glimt av Danmarks tidligere prinsesse.

- Jeg kommer tilbake, sa Alexandra før hun gikk inn.

Om lag 120 gjester er invitert til bryllupet, men bortsett fra prinsene kommer det ingen fra kongehuset. Det har gått rykter om at Alexandras eksmann prins Joakim kom til å delta i bryllupet, men han dukket ikke opp.

Får fortsatt statsstøtte

Selv om hun ikke lengre er prinsesse, vil Alexandra fortsatt motta en årlig økonomisk støtte fra kongehuset på rundt 1,9 millioner kroner.

Sammen med Martin skal hun nå bo i en villa på Østerbro sammen med sine to sønner fra ekteskapet med prins Joachim - prins Nikolai og prins Felix.

Martin har ikke vært gift før, men han har en datter fra et tidligere forhold.

Kjærester lenge

SKILT: Prinsesse Alexandra og prins Joachim sammen med yngstesønnen på et bilde fra fire år tilbake. Foto: Scanpix

Prinsesse Alexandra innledet et forhold til Martin like etter at hun var skilt fra prins Joachim. Prinsessen skal ha møtt Martin Jørgensen i februar 2003, da hun var med UNICEF til Thailand. Jørgensen var med som kameramann for selskapet JJ Film, selskapet det danske hoffet foretrekker å bruke.

I oktober 2003 kom de første hintene om at det kongelige ekteskapet ikke bare var idyll. Prinsessen virket innesluttet på offentlige oppdrag, og i september 2004 kom sjokkbeskjeden om at prinsen og prinsessen skulle skilles.

Ny flamme for prinsen

Prinsesse Alexandra, som tidligere het Alexandra Christina Manley, og prins Joachim giftet seg i Frederiksborg Slotskirke i november 1995. De to møtte hverandre året før - under en privat sammenkomst i Hong Kong, hvor Joachim jobbet ved et rederi.

Prins Joachim har blitt koblet sammen med en rekke flammer siden skilsmissen, og stod nylig frem med med sin nye kjæreste, Marie Cavallier.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder