Kermit 50 år!

(VG Nett) I år er det femti år siden verden ble kjent med Muppets. Nå skal det feires.

Synne Barding
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

BURSDAGSBARN: Frosken Kermit har vært med fra begynnelsen, og holder seg godt for alderen. Foto: AP


For å si det med Kermits egne ord:

- Jeg kommer til å feire mine 50 år i show business. Vi starter nå i september, og feirer hele året. Det vil bli et helt år fylt med ting som har å gjøre med å være grønn og frosk og alt det der.

Begynnelsen
Det hele startet i 1955, da Jim Hensons Muppets fikk sin første serie, "Sam and Friends". Deretter kom Sesame Street.

Seriene var suksesser, men det var først da The Muppet Show hadde sin premiere i 1976 at det tok av fullstendig. Frosken Kermit var programleder, og gjestene var kjendiser.

Showet ble en umiddelbar suksess. De morsomme og sympatiske karakterene som mange allerede hadde blitt kjent med, nådde ut til et enda bredere publikum, og ble folkekjære venner for seerne. Her i Norge sendte NRK serien fra tidlig på 80-tallet.

FEIRER: Miss Piggy har mange fans verden rundt, og er selvfølgelig med på feiringen. Foto: AP


Frosken Kermit og den forelskede Miss Piggy, Gonzo, Dyret, Bjørnen Fozzie og Ralf fikk raskt sine fans. I løpet av de 50 årene Jim Hensons Muppets har fått herje, har vi fått oppleve de livlige dyrene på serier, show, bøker, undervisningsprogrammer, filmer og musikk.

Kjøpt opp av Disney
I februar 2004 kjøpte Walt Disney Company rettighetene til Muppet Show, og dermed også de mest kjente figurene som Kermit og Miss Piggey

I forbindelse med feiringen utgis nå hele den første sesongen av The Muppet Show på DVD, med en del ekstramateriale.

Jim Henson døde av lungebetennelse i 1990, og får derfor ikke vært med på feringen. I løpet av 30 år hadde han da blant annet mottatt 18 Emmy-priser og 7 Grammy-priser.

Se et åpenhjerting intervju med Kermit her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder