HITS: Guri Solberg blir programleder for TV2s nysatsing «Århundrets stemme». I programmet skal publikum få oppleve store hitlåter fra de ulike tiår. Foto: Solberg, Trond

Guri Solberg skal lede «Århundrets stemme»

Guri Solberg blir programleder for nysatsingen «Århundrets stemme». – Jeg håpet at jeg skulle få være med på dette, sier TV 2-profilen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Programlederen som tidligere har ledet blant annet «Skal vi danse», skal hver lørdag fremover la seerne få oppleve hits på hits, stil og uttrykk fra de siste hundre årene.

– Da jeg hørte at TV 2 skulle lage dette showet, tenkte jeg at «søren, dette har jeg lyst til å gjøre, håper jeg får bli med på dette». Jeg takket ja veldig raskt, sier Solberg.

Ti artister skal finne tilbake til de siste hundre årenes beste hits. Hver lørdag kan TV-seerne stemme frem artistene basert på fremføring, stil og uttrykk. En deltager må forlate konkurransen hver uke og til slutt vil en artist stå igjen som vinner.

– Jeg har savnet å gjøre stor underholdning direkte. Dette er et prosjekt som er morsomt å fordype seg i og som jeg er skikkelig engasjert i, det blir veldig gøy.

les også

Ivar Dyrhaug gjør TV-comeback

I programmets ekspertpanel finner vi Bertine Zetlitz og Ivar Dyrhaug, som skal vurdere deltagernes fremføringer og prestasjoner, men det er publikum som til slutt bestemmer hvem som hver uke må forlate konkurransen.

Forblir 2018-versjonen av seg selv

– Det kan hende jeg stiller opp med små detaljer eller hint fra hvilke tiår vi befinner oss i, men jeg skal være meg selv, slik jeg er i 2018. Jeg tror jeg er best programleder i den utgaven.

Programlederen gleder seg å ta fatt på alle tiårene. Selv har hun et sterkt forhold til 90-tallet og tidlig 2000-tallet. På denne tiden jobbet hun mye med musikk i NRK P3 og fikk et sterkt forhold til artister som var med å prege årene.

– På den tiden var jeg 17 år, og musikken definerte meg på mange måter. Når jeg hører de låtene igjen, kjenner jeg på de samme følelsene som jeg hadde den gangen, sier hun og legger til:

– Jeg ombestemmer meg hele tiden, datteren min Ella har jo fått navnet sitt etter den amerikanske Jazzsangeren Ella Fitzgerald, så jeg gleder meg veldig til 30- og 40- tallet også. Det blir nok nostalgisk for mange.

SLAGERE: Vokalist, låtskriver og tidligere spellemannvinner Frida Ånnevik er blant artistene som hver lørdag skal fremføre slagere fra alle tiår. Foto: Johannessen, Gitte / NTB

Her er artistene som skal konkurrere i «Århundrets stemme»:

Nosizwe Baqwa, Øyvind «Elg» Elgenes, William Hut, Jannike Kruse, Chris Medina, Daniel Owen, Guri Schanke, Marianne Sveen, Eirik Søfteland, Frida Ånnevik.

– Det er en fin gjeng, som støtter og backer hverandre. Jeg kjenner noen av de bedre enn andre, så dette blir spennende for for både meg og de som ser på. Jeg tror mange av de vil overraske, sier Solberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder