Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gjester i hemmelig bryllup i Danmark

Prinsessen tok med sin nye kjæreste i det intime bryllupet til sin nære venninne, prinsesse Alexandra af Berleburg.

Greven af Egeskov, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, og prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg giftet seg lørdag i en seremoni i Svendborg i Danmark.

Ifølge lokalavisen Fyens.dk var det 33 gjester til stede, kun nære venner og familie var invitert. Blant dem var prinsesse Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett.

Det bekrefter lokalavisen, som var det eneste danske mediet til stede, overfor VG. Ifølge Billed-bladet var bryllupet hemmelig inntil i går.

Prinsesse Alexandra er en nær venn av Märtha Louise. Da Märtha giftet seg med Ari Behn i 2002 og da hun feiret 40-årsdagen sin, var prinsesse Alexandra en naturlig gjest.

Durek Verrett la ut et bilde av seg selv og prinsessen på Instagram søndag formiddag.

– Har en fantastisk tid med min gudinne, prinsesse Märtha Louise, i bryllupet i Danmark, skriver han under bildet.

På bilder lokalavisens fotograf har tatt, kan man skimte paret i bakgrunnen i det intime bryllupet.

Slottsdirektør for greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Billes slott, Egeskov Godskontor, vil ikke bekrefte at Märtha og Durek var tilstede under vielsen.

– Vi kan ikke kommentere bryllupet, sier direktør Henrik Neelmeyer til VG.

Det har heller ikke lykkes VG å få en kommentar fra prinsesse Märthas manager Carina Carlsen.

NÆRE VENNINNER: Prinsesse Alexandra (t.h) var gjest da Märtha fylte 40 år i 2011. Foto: NTB Scanpix

I de kongelige kretser

Prinsesse Alexandra af Berleburg er en tysk-dansk prinsesse. Hun er det nest eldste barn av prinsesse Benedikte av Danmark, som er søsteren til dronning Margrethe og Prins Richard af Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Prinsessen var gift med Grev Jefferson frem til 2017. Samme år ble det kjent at hun var blitt kjæreste med Grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille fra Egeskov Slott.

GODE VENNER: Prinsesse Alexandra er en god venn av det norske kongehuset. I 2007 var hun deltaker i dronning Sonjas 70-årsdag. Her med Märthas eks-mann Ari Behn. Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Prinsesse Alexandra og prinsesse Märtha har vært på flere av de samme kongelige arrangementerne, blant annet da dronning Margrethe fylte 60 år i 2003 og da kronprins Fredrik giftet seg med prinsesse Mary i 2004.

– De to prinsessene har kjent hverandre fra de var barn - og vært nære venninner siden tenårene. De var selvskrevne gjester i hverandres bryllup da de giftet seg første gang og Märtha var gudmor for venninnens førstefødte, forteller TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland og fortsetter:

– Martha har ofte besøkt Alexandra i Tyskland og var sist i Berleburg til hennes fars begravelse. De to venninnene har også vært til hjelp og støtte for hverandre etter at de begge skilte seg fra sine ektemenn.

Prinsesse Alexandra var også gjest under kong Haralds 70-års dag i 2007 og dronning Sonjas 70-årsfeiring samme år.

– Prinsesse Martha Louise har fått en ny mann i sitt liv - og hun er naturlig nok opptatt av å presentere ham for familie og nære venner. Hun sier selv at de to har et helt spesielt forhold - og alt hun gjør i disse dager, tyder på at dette er et forhold hun vil satse på. Så får jo tiden vise hvordan ting utvikler seg, sier Totland.

Søndag starter prinsesse Märtha og Verrett deres turné i København. Følg direktesendingen her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder