PREGET: Felicity Huffman sammen med sin kjente skuespillerektemann William H. Macy til retten i Boston i september. Foto: Joseph Prezioso / AFP

Hollywood-stjernen Felicity Huffman løslatt fra fengsel

«Frustrerte fruer»-skuespilleren ble i september dømt til 14 dager fengsel for svindel og bedrageri. Fredag ble hun løslatt – tre dager tidligere enn planlagt.

Den prisbelønte skuespilleren, kjent fra blant annet «Frustrerte fruer», ble i september dømt til 14 dager fengsel etter å ha brukt ulovlig metode for å sikre den eldste datteren skoleplass.

College-skandalen: Siktet for hvitvasking

Fredag ble Huffman løslatt fra fengsel etter å ha sonet i elleve dager, melder flere amerikanske medier, blant annet Fox News.

– Ms. Huffman er løslatt fra fengsel, bekrefter en talsperson til nettstedet.

Fikk du med deg? Fruer frustrert over lønnen

Ved siden av fengselsstraffen, fikk skuespilleren en bot på 280.000 kroner og 250 timer samfunnsstraff.

– Hun skal starte med resten av straffen når hun løslates, står det i en pressemelding som Fox News har fått tilgang til.

Erklærte seg skyldig

Huffman erkjente i april at hun betalte en mann 134.000 kroner for at han skulle rette svarene til datteren på en opptaksprøve, og at det var på denne måten datteren ble sikret skoleplass.

Arrestert: Sterkt preget i retten

Datteren har imidlertid fått en ny sjanse til å ta eksamen, fordi det ikke er sikre beviser på at datteren var involvert i juks.

– Jeg kan love at de neste månedene og årene, skal jeg leve et mer ærlig liv og bli et bedre forbilde for mine døtre og familie. Mitt håp nå er at familien min, vennene mine og samfunnet vil tilgi meg for mine handlinger, sa Huffman i retten.

Totalt 50 personene ble i mars tiltalt for å ha brukt ulovlige metoder i opptakene til flere universiteter og skoler, blant annet ved hjelp av bestikkelser.

Fikk du med deg? Får ta eksamen på nytt etter eksamensskandale

Den angivelige svindelen dreier seg om å ha sikret idrettsstudenter plass på eliteuniversiteter, uavhengig av om de var kvalifisert eller ikke. Etterforskningen har fått navnet «Operation Varsity Blues».

Anklagen mot Huffman er blant de mindre i denne saken. «Full house»-stjernen Lori Loughlin og mannen Mossimo Giannulli tiltalt for å ha betalt rundt 4,5 millioner kroner for at deres to døtre skulle komme inn på eliteuniversiteter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder