HAVNET I FOTOKONFLIKT: Anne Rimmen havnet i fotokrangel etter et event i Porsgrunn. Programlederen synes hendelsen er beklagelig. Foto:Roger Neumann,VG

Anne Rimmen avviser bildeforbud: - Jeg har ingenting imot å bli fotografert

Anne Rimmen (33) ble beskyldt for å ha motsatt seg fotografering i forbindelse med et event. TV-profilen mener det skyldes en misforståelse.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Onsdag var næringslivet i Telemark samlet i Ælvespeilet i Porsgrunn til den årlige Vekstkonferansen. Anne Rimmen var for anledningen leid inn som konferansier.

Vekst i Grenland skal ha brukt Rimmen i en reklamekampanje for å få folk til å melde seg på konferansen. Billettene kostet 1190 kroner per hode og inkluderte frokost, ulike foredrag, lunsj og mingling, skriver Varden.

Avisen skriver også at Rimmen skal ha nektet å la seg fotografere, fordi media i forkant av konferansen skal ha fått informasjon av arrangøren om at Rimmen hverken skulle fotograferes eller omtales grunnet en avtale med NRK.

Rimmen forteller til VG at hun opplever at managmentet og arrangøren hadde god dialog i forhold til promoteringen av eventet i forkant. Hun avviser også at det skal ha vært et fotoforbud på eventet.

– Jeg har ingenting imot å bli fotografert, og det er en misforståelse at det var et fotoforbud. Jeg syns selvfølgelig ikke at dette er noe gøy, og skulle gjerne vært det hele foruten, sier Rimmen om hendelsen i en epost til VG.

Sjefredaktør Tom Erik Thorsen i Varden henviser til en epost med generell info til pressen i forkant av arrangementet der det står følgende:

«Anne har en kontrakt med NRK som sier at hun har mulighet til å gjøre eventer, men kan ikke komme i pressen i forbindelse med konferansieroppdrag hun gjør. Håper på forståelse for dette, og at dere ikke trykker bilder el skriver noe om at Anne har bidratt på Vekstkonferansen.»

– Jeg stiller meg undrende til at Rimmens management og Vekst i Grenland (ViG) hevder at det aldri har vært et fotoforbud knyttet til Rimmens jobb som konferansier på Vekstkonferansen. Formuleringen over, som er en e-post sendt ut av managementet – og videreformidlet av ViG – kan neppe misforstås, sier Thorsen til VG.

Ønsket å begrense profilering

PLAN-B, som booker Rimmens event-jobber, sier til VG at det ikke forelå noen forbud i forbindelse med arrangementet. Men byrået sier de ønsket en begrenset profilering.

– Det ble ikke lagt ned forbud, men vi ba om forståelse for begrenset profilering av Anne Rimmen. Begrenset profilering handler om at vi for eksempel ikke gjorde avisannonser og boards med Anne i forbindelse med dette arrangementet, sier Rimmens manager, Linn Halstensen i PLAN-B, til VG.

Hun avviser at Rimmen ble brukt i en reklamekampanje.

– Vi var enige om at Anne kunne brukes i programmet på web, sosiale medier og noen flyers til samarbeidspartnere, sier hun.

Kjenner ikke til forbudet

Heller ikke arrangøren kjenner seg igjen i bildeforbudet Varden omtaler.

- Vi har aldri sagt at de var et fotoforbud. Vi videresendte en mail fra managmentet om å ta hensyn til at Rimmen ikke skulle eksponeres i stor skala. Det burde ikke vært et problem fordi vi hadde gode foredragsholdere, sier Stine Ellingsberg, markedssjef i Vekst i Grenland, til VG.

Hilde Ebeltoft-Skaugrud, kommunikasjonssjef i NRK, er heller ikke kjent med forbudet.

– Det ligger ikke noe fotoforbud eller forbud av omtale i Annes Rimmens kontrakt med NRK. I kontrakten står det at hun kan gjøre arrangementer som ikke kommer i strid med hennes rolle som programleder for NRK, skriver Ebeltoft-Skaugrud til VG i en epost.

I februar i år ble det kjent at den profilerte sportsankeret sa opp jobben i NRK. En rolle som frilans åpnet for at Rimmen kunne påta seg oppdrag utenfor kanalen.

Rimmen er langt fra den første NRK-ansatte som velger å gå frilans og likevel fortsette en langsiktig programlederavtale med kanalen. I fjor høst ble det kjent at Tore Strømøy forlater kanalen for å bli selvstendig næringsdrivende, men fortsetter på skjermen for kanalen. Også Erik Solbakken har en langsiktig programlederavtale med NRK gjennom sitt produksjonsselskap Norsk Fjernsyn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder