KOM IKKE: Prinsesse Märtha Louise valgte å være sammen med barna sine, opplyser Slottet. Foto: Frode Hansen VG

Märtha avlyste nok en gang

Uteble fra den kongelige hagefesten

Prinsesse Märtha Louise (44) sto i utgangspunktet på den kongelige deltagerlisten til den store hagefesten i Slottsparken torsdag. Men også denne gangen valgte hun å utebli.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Prinsesse Märtha Louise måtte prioritere å være sammen med barna i dag. Hun sto på deltagerlisten i utgangspunktet, fordi hagefesten ble planlagt lenge før skilsmissen, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen til VG.

Bakgrunn: Märtha og Ari skilles

Det var mange som var spente på om prinsessen ville delta på den store hagefesten. Det ville i så fall vært hennes første offentlige opptreden etter bruddet med Ari Behn.

Tidligere i uken ble det også kjent at hun ikke reiser til Paralympics i Rio som arrangeres fra 7.–18. september.

– Prinsesse Märtha Louise må i denne situasjonen prioritere barna, og hun reiser derfor ikke til Paralympics i Rio, opplyste kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, til VG.

Les også: Prinsesse Märtha Louise om bruddet med Ari Behn: – Helt åpent sår

Hverken Märtha eller Behn har latt seg intervjue om separasjonen, men i forrige uke snakket Märtha for første gang om bruddet – i en video publisert av «engleskolen» Soulspring.

Der snakker Märtha Louise og partneren Elisabeth Nordeng om overganger i livet – og de ler begge godt når prinsessen forslår at de må «adressere elefanten» i rommet.

– Det er nå en gang slik at jeg har den posisjonen jeg har i Norge, som gjør at jeg må dele med alle når det skjer store ting i livet mitt, enten de er positive eller mindre positive. Og jeg har jo opplevd, som du helt sikkert har fått med deg, et samlivsbrudd. Og det er jo på en måte både vondt og vanskelig og alle de tingene som hører med, selvfølgelig.

Ari Behn på sosiale medier dagen før bruddet ble offentliggjort: «Let go»

I videoen, som presenteres som et gratis-«webinar», benytter prinsessen anledningen til å fortelle at teknikkene hun selv lærer bort har vært avgjørende for henne i bruddfasen. De gjør at man fortere får tak i essensen under følelsene mye fortere, og dermed kan gi slipp på dem og komme videre.

– Før kunne jeg sitte i en sånn prosess, i noe som var vondt og vanskelig, kjempe-kjempe-kjempelenge, og jeg sier ikke at jeg er ferdig med den prosessen i det hele tatt (...) Det gjør at jeg kommer meg mye fortere gjennom det, sier Märtha Louise.

Ari Behn har kommentert det på sin egen måte gjennom sosiale medier. Blant annet publiserte han et bilde med teksten «#Letgo» på Instagram to dager før bruddet.

Märtha og Ari skal ha delt omsorg for de tre barna, Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (7). Prinsessen skal bli boende i familiens hus i Lommedalen, mens Behn ifølge Slottet skal finne seg et bosted i nærheten av ekskona og døtrene.

Sist prinsessen representerte Kongehuset, var under jubileumsmarkeringen i Trondheim i sommer. Da var også Ari Behn med på folkefesten og gudstjenesten i Nidarosdomen. Det ble siste gang han viste seg i en offentlig sammenheng med kongefamilien.

På hagefesten i Stiftsgården senere samme dag uteble han, og var dermed ikke med på familiefotograferingen med kongefamilien.

Kort tid etter ble det offentliggjort at Märtha og Ari Behn skulle skilles etter 14 års ekteskap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder