Dynastiet Douglas

LOS ANGELES (VG) Faren Kirk (86) og moren Diana (80) har vært skilt i over 50 år, men spiller ektefeller i sønnen Michael Douglas' (58) nye film.

  • Aud Berggren
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Og Michaels sønn Cameron (24) spiller deres barnebarn, som han er også i virkeligheten.

Halve Douglas-klanen var på bena da «It Runs in the Family» nylig så dagens lys.

- Hele familien ble brakt nærmere sammen, sa Kirk da VG møtte Douglas-patriarken og hans berømte sønn.

Michaels sønn Dylan (2) ble storebror da Catherine Zeta-Jones (33) fødte datteren Carys i april.

Foreldrene visste at det ville bli en jente, men holdt det hemmelig for alle, inkludert Kirk, som tilber sin svigerdatter. Catherine er ikke bare blendende, hun har humor også, mener patriarken:

- Jeg er evig takknemlig for at hun ga meg barnebarnet Dylan. Han ligner sin mor, men han har et stort søkk her i haken, ler han og viser til sin egen berømte kløft, som Michael også arvet.

Carys har arvet sin mors mørke hår. Da jeg møtte Catherine mens hun var gravid, fortalte hun at Dylan hverken ville ha en søster eller en bror.

- Nå går det greit. Han fikk være med på å kjenne hvordan babyen rørte seg i morens mage, og han hadde en babydukke å leke med. Men det hendte at han stakk fingrene i dukkens øyne, ler Michael.

Sønnen Cameron er fra Michaels første ekteskap med Diandra Douglas. Ryktene gikk om sidesprang, og at han den gang måtte sove ofte på sofaen. I dag kommer han aldri for sent hjem, påstår han:

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle danne ny familie. Men jeg nyter virkelig å være far nå. Da Cameron ble født, var jeg så opptatt av ambisjoner.

Da Michael selv var gutt, var det hans far som var på toppen av karrieren og alltid jobbet.

- Far lagde fire filmer i året. Nå sier han at «hadde jeg visst du skulle ha så stor suksess, ville jeg vært mye snillere mot deg», ler Michael.

- Og nå må jeg være riktig snill med ham, så kanskje han gir meg en jobb til, parerer patriarken. Kirk har trøbbel med å snakke etter et slag. Både bena og hørselen svikter. Patriarken var kjent for å være vanskelig, men i dag er det humoren som er mest synlig. Og han har ingen planer om å slutte:

- Pensjonist kan du bli når du dør. For du kommer til å være død i veldig lang tid, ler Kirk.

Michael er ikke misunnelig på konas suksess.

- Jeg har nettopp sett «Intolerable Cruelty», som hun gjorde med George Clooney, og hun er fantastisk. Den kommer til høsten.

- Med damevennen George Clooney! Er du sprø?

- Du lærer tidlig i karrieren at du ikke skal tulle med motspilleren. Jeg synes at Catherine skal spille med alle talentfulle førsteelskere i verden! Kjærlig legger Michael ut om Cathrines oppvekst i beskjedne kår, og om hennes far, som støttet henne helt opp til Oscar'en hun fikk for «Chicago» i mars.

- Faren hadde nok ikke regnet med at hun skulle gifte seg med en som var to år eldre enn han selv. Det har vært vanskelig, også fordi han var delvis manager for Catherine. Jeg må si at han har tatt det fantastisk flott. Det har også brødrene, sier han.

Michael er nå i gang med å bygge hus til dem nær Cathrines hjemby Swansea i Wales.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder